Krka v Ljutomeru gradi prizidek

Projekt povečanja proizvodnih zmogljivosti je ocenjen na 9,5 milijona EUR in bo predvidoma končan avgusta 2015

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. marec 2015 ob 11:55
Krka - Obrat Ljutomer

Krka - Obrat Ljutomer

Leta 1980 je Krka v Ljutomeru zgradila tovarno, v kateri je takrat delo dobilo 56 ljudi, danes pa je v obratu, ki je bil v naslednjih desetletjih večkrat obnovljen, zaposlenih dobrih 170 delavcev. V obratu proizvajajo predvsem izdelke brez recepta, in sicer vitaminsko-mineralne izdelke, izdelke za lajšanje prehlada in kašlja, izdelke z učinkom na ustno votlino in žrelo ter druge, del proizvodnje pa predstavljajo tudi zdravila na recept.

Kot so nam povedali v Službi za odnose z javnostmi Krke, tovarne zdravil, d. d., Novo mesto, so v zadnjih 5 letih v Obratu Ljutomer vlagali v nakup proizvodne opreme in pripadajoče infrastrukture proizvodnega obrata. "Z naložbami smo tako pomembno povečali zmogljivosti proizvodnje. Decembra 2014 smo začeli z izgradnjo prizidka, ki nam bo omogočil širitev zmogljivosti za proizvodnjo zdravil brez recepta, in sicer v prvi fazi izdelka Septolete Total. Projekt povečanja proizvodnih zmogljivosti je ocenjen na 9,5 milijona EUR in bo predvidoma končan avgusta 2015. Na novi proizvodni liniji bodo delali že sedaj zaposleni sodelavci Obrata Krka Ljutomer," so nam ob tem še povedali.

V občini Ljutomer so se vključili tudi v reševanje problematike čiščenja odpadnih vod ter v ta namen s sredstvi v višini 1,5 milijona EUR sofinancirali gradnjo centralne čistilne naprave Ljutomer, s čimer so prispevali k varovanju reke Ščavnice.


Več v Gospodarstvo