Načrtnost Društva prijateljev mladine Radenci

Kar 1.600,00 evrov prostovoljnih prispevkov za aktivnosti v letu 2015

Filip Matko, četrtek, 5. marec 2015 ob 09:17
Aktivnosti Društva prijateljev mladine Radenci, foto: Tatjana Perša

Aktivnosti Društva prijateljev mladine Radenci, foto: Tatjana Perša

V prostorih Vrtca Radenski mehurčki v Radencih, kjer ima svoj sedež, je 3. marca zvečer opravilo svoj redni letni občni zbor Društvo prijateljev mladine Občine Radenci. V društvu so v letu 2014 sledili načrtovanim aktivnostim, ki so jih v večini primerov tudi uspešno izvedli.

Iz poročila predsednice, Tatjane Perša, povzemamo: »Članice Izvršnegaodbora društva smo se v letu 2014 sestale na štirih rednih sejah in to v januarju, maju, septembru in novembru. Načrtovale smo aktivnosti in zadolžitve za posamezne prireditve, analizirale opravljene dejavnosti ter obravnavale tudi aktualne zadeve, vezane na poslanstvo našega društva ter Zveze prijateljev mladine Slovenije. V začetku marca 2014 smo uspešno organizirali tradicionalno otroško pustovanje v Veliki športni dvorani v Radencih in prireditev je bila dobro obiskana. Ob tem je za popestritev programa poskrbel čarodej Jani s predstavo »Pustne čaro-vragolije«, za otroke pa smo izvedli ustvarjalne pustne delavnice. Še posebej so jih navdušili baloni, ki so jih sami okrasili ter si jih odnesli domov. Za sladki del je krofe prispevalo Turistično društvo Radenci, a Radenska je prispevala donacijo v obliki brezalkoholnih pijač. Zaradi gradnje vrtca smo tradicionalno prireditev »Poletje prihaja« izvedli v drugačni obliki. Ustvarjalne delavnice smo pripravili že dopoldne, nanje pa smo z avtobusom pripeljali tudi otroke s Kapele in Janževega vrha. Članice lutkovnega krožka z Osnovne šole Radenci so zaigrale lutkovno igrico, otroci pa so se lahko posladkali z lučkami, ki smo jih zagotovili tudi ostalim malčkom na Kapeli in Janževem vrhu. 21. junija smo sodelovali na občinski prireditvi Dan v parku. Ustvarjalne delavnice za otroke so izvedle učiteljice Osnovne šole Radenci, tri članice Izvršnega odbora društva pa so sodelovale kot tekmovalke v kuhanju štajerske kisle žüpe v kotlu. Na naslov društva smo prejeli sedem prošenj staršev za sofinanciranje bivanja njihovih otrok na šoli v naravi. Sprejeli smo sklep, da se tem otrokom iz socialno šibkejših družin omogoči prijetno druženje s sošolci, zato smo odobrili naše sofinanciranje do polovice potrebnega zneska. Tretješolce z Osnovne šole Radenci in drugošolce z Osnovne šole Kapela smo popeljali 26. septembra na Pikin festival v Velenje, kjer so si ogledali plesno-gledališko predstavo Juri Muri v Afriki ter preživeli zanimive urice v ustvarjalnih Pikinih delavnicah. Ob otvoritvi novozgrajenega vrtca v Radencih smo podarili šest knjig za otroke različnih starostnih obdobij, a OŠ Kapela, OŠ Radenci in vrtcu smo podarili po 200,00 evrov, ki so jih ustanove namenile potrebam otrok. V sodelovanju s Turističnim društvom Klopotec Kapela smo 12. oktobra izvedli kostanjev piknik pri preši na Kapeli, kjer so naše članice izvedle tudi zanimive ustvarjalne delavnice. Na tradicionalni dobrodelni prireditvi »Za srečo naših otrok«, 27. novembra v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih, smo zbrali skoraj 1600,00 evrov. Ta znesek prostovoljnih prispevkov bomo v letu 2015 porabili za podobne aktivnosti, kot smo jih izvedli v letu poprej.«

Že v letošnjem letu, pred občnim zborom društva, so v januarju izvedli sejo Izvršnega odbora društva, v februarju pa Medobčinski otroški parlament na Osnovni šoli v Radencih ter otroško pustovanje v Veliki športni dvorani v Radencih.


Več v Kultura in izobraževanje