Ekskurzija v okolico mesta Murska Sobota

Člani bibličnega krožka obiskali priznano Mesarstvo Kodila

Filip Matko, petek, 6. marec 2015 ob 20:05
Obisk pri Mesarstvu Kodila

Obisk pri Mesarstvu Kodila

Vsak četrtek ob 17. uri se v pisarni Evangeličanske cerkve Martina Luthra v Murski Soboti srečujejo člani moškega bibličnega krožka, ki ob branju ter komentiranju besedil Svetega pisma občasno spoznavajo tudi bližnje in daljne znamenitosti s kulturnega, verskega, zgodovinskega in stavbnega področja. Toda 5. marca letos so se odločili spoznati tudi kulinarično področje.

V obliki strokovne ekskurzije je petnajsterica članov bibličnega krožka obiskala družinsko podjetje Mesarstvo Kodila v Markišavcih pri Murski Soboti. V tamkajšnjih prostorih degustacijske galerije je priložnostno uvodno zgodbo iz Svetega pisma razložil duhovnik Leon Novak, a 25-letno uspešno pot do številnih uspehov in priznanj Mesarstva Kodila je predstavil Janko Kodila, saj se že tri generacije družine Kodila ukvarjajo s predelavo mesa in mesnih izdelkov. Poleg številnih uspehov je gostitelj predstavil tudi značilnosti prekmurske gastronomije.

In udeleženci tokratnega srečanja so del tega lahko tudi degustirali. Poizkusili so prave prekmurske dobrote (kuhano šunko, dimljeno šunko, jajčne in ajdove zlivanke, domačo zaseko, domači kruh), za tem pa jim je kuhar Ladislav Žižek na žaru (v znamenitem »jajčku«) prikazal pečenje svinjskih in govejih mini steakov, česar se je pozneje po želji lahko lotil vsak izmed udeležencev ekskurzije ter si napekel, kolikor je lahko pojedel. Ob tem ni manjkalo vrhunskih vin prekmurskih vinarjev.

Kulinaričnemu druženju je sledil drugi del strokovnega srečanja, ki je bil namenjen ogledu zorenja slastne in priznane prekmurske šunke v zorilnicah z ilovnatimi ometi in slamnato streho. V okviru priznane znamke »Diši po Prekmurju« so v Mesarstvu Kodila ponosni na prejeta certifikata za prekmursko šunko in kranjsko klobaso ter na vsa domača in mednarodna priznanja in nagrade.


Več v Družabno