Dvojno praznovanje Dneva žena v DOSOR-ju

Stanovalec Maksimiljan Korošec poskrbel za presenečenje

Filip Matko, sobota, 7. marec 2015 ob 09:50
Praznovanje Dneva žena v DOSOR-ju

Praznovanje Dneva žena v DOSOR-ju

Harmonikar Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjec je v petek, 6. marca, z igranjem in petjem razveselil stanovalke in stanovalce na dementnem oddelku DOSOR-ja, kjer je zabavne dopoldanske urice pred letošnjim Dnevom žena organizirala delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh. Vse je tedaj pozdravila DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš, krajši nagovor je imel DOSOR-jev prostovoljec (spodaj podpisani !), sledila pa je plesna zabava s harmonikarjem. Prostor je bil okrašen s pomladanskim cvetjem, prvimi zvončki.

Že uro poprej, ob 9. uri, pa je stanovalec DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, Maksimiljan Korošec poskrbel za resnično veselo presenečenje na oddelku v drugem nadstropju doma, kjer ima sobo. V dogovoru s prostovoljci DOSOR-ja ter z donacijo iz lastnega žepa je organiziral praznovanje v čast 8. marca, Dneva žena.

Nakupil je nageljčke, v DOSOR-jevi kuhinji naročil čokoladno torto, k igranju povabil harmonikarja Roberta Majeriča iz Spodnjih Ivanjec ter v prostor oddelčne kuhinje ob 9. uri povabil vse svoje sostanovalke na oddelku, kot tudi vse zaposlene ženske v DOSOR-ju. Odzvale so se skoraj vse, ki so to dopoldne bile v službi, prišla je tudi direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser.

Ob zvokih harmonike je gostitelj Maksimiljan razdeljeval nageljčke povabljenim, gospodinje so razdelile kavo, kuhar Marko pa je v svečani kuharski opravi pripeljal torto, ki jo je pripravila DOSOR-jeva slaščičarka Jolanda. Govor vsem je namenil kot DOSOR-jev prostovoljec spodaj podpisani, po poslušanju pa so se vsi posladkali z rezinami torte.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno