Zmage odbojkarjev OK Radenci

Dobili prvenstveno tekmo v Mežici ter z Mariborom II doma

Filip Matko, ponedeljek, 9. marec 2015 ob 08:31
Ekipa Odbojkarskega kluba Radenci

Ekipa Odbojkarskega kluba Radenci

Odbojkarji Odbojkarskega kluba Radenci so v soboto, 28. februarja, gostovali v okviru 15. kroga tretje državne odbojkarske lige - vzhod pri sedmouvrščeni ekipi Odbojkarskega kluba TAB Mežica v Mežici, ki je doslej zbrala 15 točk manj od Radenčanov. Po tekmi je gostiteljem ostalo isto število točk, kajti Radenčani so kot gostje gladko zmagali z rezultatom 0 : 3 ( 21:25, 17:25, 19:25) in obdržali četrto mesto na lestvici deseterice.

V veliki športni dvorani v Radencih pa je bila to soboto, 7. marca, s pričetkom zvečer ob 20. uri, odigrana tekma 16. kroga 3. državne odbojkarske lige - vzhod med domačo ekipo OK Radenci z ekipo Odbojkarskega kluba Maribor II. Tekmo je sodila sodniška trojka: prvi sodnik Tadej Mesarič s Cvena, drugi sodnik Andrej Šiftar iz Murske Sobote in kot vodja zapisnika Špela Rous iz Beltinec. Na tekmi je bil tudi spremljevalec mladih sodnikov Robert Gruškovnjak iz Murske Sobote.

OK Radenci so zmagali v treh zaporednih nizih s 3 : 0 (25:9, 25:22 in 25: 12). V prvem nizu so za OK Radenci igrali: Nik Škrjanec, Miha Šavel, Gregor Felkar, Mitja Pečnik, Jernej Borlinič, Bogdan Marič in libero Miha Gabrijelčič. V drugem in tretjem nizu pa so igrali še: David Vonta, Denis Strojanšek, Gregor Šemen, Luka Mihalič, Denis Škrilec in kot drugi libero Patrik Šlibar. Kapetan ekipe je Bogdan Marič. Za gostujočo ekipo OK Maribor II so v prvem nizu igrali: Veno Gaube, Vid Koblar, Gal Kebrič, Tadej Podrekar, Gal Slaček, Simon Križman in kot libero Uroš Zagoranski. V tem nizu se je lažje poškodoval Vid Koblar in je namesto njega v drugem in tretjem nizu igral Gabriel Kovačič. Mariborsko ekipo sta spremljala trener Zdravko Bračko in njegov pomočnik Nejc Zemljak. Tekmo 16. kroga 3. državne odbojkarske lige - vzhod so omogočili: Gostišče Larmonia iz Spodje Ložnice pri Slovenski Bistrici, Zavarovalnica Maribor, Servis in trgovina Geder Podgrad, Reflex Gornja Radgona, Radenska Radenci, Občina Radenci, Erinox Radenci in Ortomar Radenci.

Pred zaključkom tokratnega prvenstva sta na sporedu le še dve tekmi, ki ju bodo odbojkarji OK Radenci odigrali na domačem igrišču v Veliki športni dvorani Radenci. Konec prihodnjega tedna, 14. marca, pride v goste mariborska ekipa Pro Volley, a 21. marca ekipa OK Hoče mladi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport