Lovski ples ob 70-letnici LD Ljutomer

Za glasbo so na plesu poskrbeli Križevski rogisti ter ansambel Prleški kvintet, zbrane pa sta nasmejala humorista Tito-Hitler

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. marec 2015 ob 20:09
Na plesu so uprizorili tudi lovski krst

Na plesu so uprizorili tudi lovski krst

Lovska družina Ljutomer v letu 2015 praznuje 70-letnico svojega obstoja. Prva izmed prireditev, s katerimi želijo obeležiti to obletnico, je potekala minulo soboto v Termah Banovci, ko so pripravili lovski ples.

V uvodu je vse zbrane pozdravil Marijan Pihlar, predsednik Komisije za lovske šege in navade pri društvu, v pozdravnem nagovoru pa je vse nagovoril še starešina LD Ljutomer, Gorazd Kuhar. Med drugim sta bila na plesu prisotna Ludvik Rituper, predsednik Zveze lovskih družin Prekmurja in predstavnik Lovske zveze Slovenije ter Anton Holc, predsednik Zveze lovskih družin Prlekije, ki sta prav tako spregovorila nekaj besed.

Za glasbo so na plesu poskrbeli Križevski rogisti ter ansambel Prleški kvintet, zbrane pa sta nasmejala humorista Tito-Hitler. Na plesu so podelili tudi znake za lovske zasluge ter uprizorili lovski krst, kjer je bil krščen Matjaž Lipovec, ki je tako postal polnopravni član LD Ljutomer. Nato je sledila še skupna večerja in ples do jutranjih ur.

Ostale prireditve v sklopu 70-letnice bodo še, 10. maja, ko prirejajo dan odprtih vrat s Hubertovo mašo pri Sv. Ani na Podgradju ter pogostitev krajanov, v mesecu juniju bo odprtje razstave »LD Ljutomer skozi 70 let« v Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru, 12. junija nato sledi osrednja prireditev v Domu kulture Ljutomer, v mesecu avgustu pa bodo pripravili tabor za osnovnošolske otroke, kot vsako leto pa bodo sodelovali tudi na Prleškem sejmu.

LD Ljutomer vas vabi, da skupaj z njimi obeležite 70-letnico njihovega obstoja.


Več v Družabno