Ormožani premagali vodilno ekipo 3. SNL - vzhod

NK Carrera Optyl Ormož - NK Odranci 2:0 (1:0)

Prlekija-on.net, torek, 17. marec 2015 ob 19:32
NK Ormož

NK Ormož

Ekipa NK Carrera Optyl Ormož, ki letos slavi 20 let obstoja, se je v nedeljo, 15. marca, na svojem stadionu v Mestni grabi, v pripravljalni tekmi pomerila z vodilno ekipo 3. SNL - vzhod, NK Odranci ter slavila z 2:0.

Ormožani, ki igrajo v Superligi MNZ Ptuj in zasedajo drugo mesto, so prikazali taktično zrelo predstavo in ugnali Odrančane, ki po jesenskem delu zasedajo prvo mesto v tretji ligi vzhod. Oba zadetka je dosegel Luka Tomašič, ki je bil uspešen v 30. in 47. minuti.

Prvi gol je padel, ko so domači nevarno kombinirali pred gostujočim golom ter igro prenesli na desno stran, kjer je Tomašič žogo s prvim dotikom poslal v mrežo. Vodstvo so domači podvojili, ko so gostje storili prekršek ter domačim omogočili prosti strel z roba kazenskega prostora. Tomašič je izvedel prosti strel in žogo poslal za hrbet gostujočega vratarja. Rezultat se do konca ni več spremenil.

To je bila še tretja zaporedna tekma, kjer Ormožani niso prejeli zadetka. Dobro predstavo Ormožanov je sicer nekoliko pokvarila poškodba kapetana Tadeja Kolariča, ki bo z nogometnih igrišč odsoten vsaj 2 meseca.

Klubi v 3. SNL - vzhod, bodo tekmovanje v spomladanskem delu nadaljevali 21. marca, Ormožani v Superligi pa 28. marca, ko jih čaka gostovanje pri ekipi ŠD Gerečja vas.


Več v Šport