Zaplesali in zapeli ob zvokih dveh muzikantov

Marčevski seniorski večer na »Jožefovo« v DOSOR-ju

Filip Matko, sobota, 21. marec 2015 ob 15:19
Marčevski seniorski večer

Marčevski seniorski večer

»Jožefovo« je letos bilo 19. marca in to je bil tretji četrtek v mesecu, ko se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, tradicionalno pripravi seniorski večer. Med 18. in 21. uro je prostovoljka Marija Erveš bila »gonilna sila večera« v kavarnici »Traminček«, ko sta nastopila kar dva muzikanta.

Prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče je že velikokrat poskrbel za glasbo in petje na seniorskih večerih ter drugih prireditvah v DOSOR-ju. A tokrat je bil »na slabem glasu« in ker so mu nagajale glasilke in je k sodelovanju povabil prijatelja, tudi muzikanta. Legijaš je vedel, da bo tokrat lahko le igral na klaviature za ples, zapel pa je lahko Bojan Toplak iz Satahovec pri Murski Soboti. Slednji se že četrt stoletja ukvarja z glasbo, igra namreč harmoniko in klaviature ter poje. Občasno s harmoniko spremlja tudi Folklorno skupino Goska v domačem kraju.

Tako si udeleženci marčevskega seniorskega večera sploh niso imeli časa oddahniti, kajti glasbenika sta se ob klaviaturah redno menjavala ter poskrbela za ples brez prekinitev. Marčevskega seniorskega večera se je udeležila tudi skupina varovank in varovancev Varstvene enote Zavoda Hrastovec - Trate, ki biva v Radencih. A kot donatorka večera se je z vinom iz svoje kleti oglasila vinogradnica Cvetka Klemenčič od Male Nedelje. Na mizah kavarnice »Traminček« pa ni pa manjkalo niti pecivo, da je bilo poskrbljeno za sladkanje udeleženk in udeležencev seniorskega večera med plesnimi točkami.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno