28. marec 2015 - Dan za SPREMEMBE

Prostovoljke in prostovoljce vabi DOSOR med 9. in 13. uro

Filip Matko, ponedeljek, 23. marec 2015 ob 11:31
Dan za spremembe

Dan za spremembe

Slovenska filantropija - Združenje za promocijo prostovoljstva želi z Dnevom za SPREMEMBE ljudi spomniti na pomembno vrednoto, solidarnost, ki zaradi hitrega načina življenja vedno bolj izginja iz našega vsakdanjika. Zatorej smo za ta dan vsi nagovorjeni, da izstopimo iz ustaljenih smernic (tirnic), zavihajmo rokave in za en dan postanimo prostovoljci. Morda bo kdo izmed nas nad tem tako nadušen, da bo prostovoljno delo opravljal še naprej.

Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti !

Zapomnite si (v osebni koledarček zabeležite !) datum 28. marec 2015. Pridružite se lahko v svojem lokalnem okolju ali pa pridete v Radence. DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, v sodelovanju s Slovensko filantropijo in Občino Radenci ter s svojimi prostovoljkami in prostovoljci pripravlja na ta dan aktivnosti med 9. in 13. uro. Zbiranje udeležencev aktivnosti je predvideno med 8.30 in 9. uro, delo od 9. do 11. ure, nato pa sledi malica in druženje do 13.ure. Na aktivnosti so vabljeni občani vseh starosti, zaposleni, brezposelni, podjetniki, ustanove, zavodi, osamljene osebe, vedri in družabni ljudje..., ki se naj zaradi priprave brezplačne malice (bograč !) obvezno prijavijo na telefonski številki: 02 / 564 86 00 in 02 / 564 86 10 ali na elektronski naslov: jasmina.standeker@dosor.si.

Prostovoljstvo, solidarnost, druženje, koristnost, medsebojna pomoč zaradi hitrega načina življenja vse bolj izginjajo iz našega vsakdanjika. Na Dnevu za SPREMEMBE bodo enodnevni prostovoljci sodelovali pri UREJANJU OKOLICE (urejanje zeliščnega in permakulturnega vrta, urejanje cvetličnih gredic, urejanje okolice DOSOR-ja, barvanje klopi, urejanje terase, čiščenje oken...) med 9. in 11. uro; sodelovali pri SPREHODU za stanovalke in stanovalce doma (sprehod v radenski park za gibalno ovirane ob spremstvu sodelavcev DOSOR-ja) med 9. in 11. uro; sodelovanje pri KREATIVNIH DELAVNICAH (ročnodelske delavnice na prostem: izdelava »presmecev«, pletenje košar, izdelava čemaževega pesta) med 11. in 13. uro; sodelovali pri DRUŽABNIH IGRAH (kartanje, spomin, šah) med 11. in 13. uro. V tem času (med 11. in 13. uro) bo sledila brezplačna MALICA za vse udeležence ob veselem druženju vseh.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje