V trčenju avtobusa in osebnega vozila, umrl 34-letnik

Med Ptujem in Podvinci sta trčila avtobus in osebno vozilo

Prlekija-on.net, četrtek, 26. marec 2015 ob 20:52
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V četrtek, 26. marca, ob 20.05, je policija bila obveščena, da se je med Ptujem in Podvinci, približno 1 km iz Ptuja, zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik avtobusa. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti.

Pri pregledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 34-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Ptuja v smeri Podvincev. V blagem, levem, preglednem ovinku ni prilagodil hitrosti vožnje poteku ceste in stanju vozišča, ki je bilo takrat mokro. Zaradi tega je z vozilom zapeljal v desno, z vozišča na bankino, nekaj časa vozil po njej, nato pa čez asfaltiran uvoz zapeljal na njivo, kjer je z desnim bočnim delom vozila trčil v kovinsko zaščitno ograjo. Od tam je njegovo vozilo  odbilo v levo, tako, da je z desnim delom naprej bočno drselo čez sredino, na nasprotno smerno vozišče. Tam je z desnim bočnim delom trčilo v sprednji del avtobusa, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 55-letni voznik. Voznik avtobusa je poskušal prometno nesrečo preprečiti tako, da se je v vozilom umikal skrajno desno, vendar mu to ni uspelo. Po trčenju je avtobus zapeljal v desno, z  vozišča v obcestni jarek, ob tem pa pred seboj potiskal osebni avtomobil, ki je trčil vanj.

Voznik osebnega avtomobila je ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga rešili gasilci. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl. Voznik avtobusa se v prometni nesreči ni telesno poškodoval. V času nesreče na avtobusu ni bilo potnikov, prav tako ne v osebnem avtomobilu.

Ogled kraja prometne nesreče so v navzočnosti pristojne dežurne preiskovalne sodnice in državne tožilke opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Policisti bodo izvedli še nekaj običajnih preiskovalnih ukrepov, nato pa bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v prometnih nesrečah umrlo že 6 oseb, v enakem obdobju lanskega leta pa 3.


Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34