Pomladne slovesnosti se kar vrstijo

Marčevska praznovanja stanujočih v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, nedelja, 29. marec 2015 ob 11:42
Pomladna slovesnost v DOSOR-ju

Pomladna slovesnost v DOSOR-ju

Izmed petih prijateljskih skupin v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je najstarejša skupina »Zarja«. Njene članice in člani se srečujejo ob torkih in dan pred letošnjim Materinskim dnevom, 24. marca, so se zbrali, da proslavijo šesti rojstni dan svojega druženja.

Srečanje sta voditeljici, Andreja Klemenčič in Klaudija Zemljič, pripravili v večnamenskem prostoru za druženja, ki je bil prenovljen pred kratkim iz prejšnje kavarnice. Ob minulem Svetovnem dnevu voda, ki se ga od leta 1992 praznuje vsako leto 22. marca, so ob rojstnem dnevu svoje prijateljske skupine nazdravili z vodo Radenska - Naturelle, zapeli in zaplesali pa ob zvokih harmonike stanovalca Adolfa Rantaše in basu stanovalca Rada Cajhna. Ni pa manjkalo sladkanje s torto.

To slednje, sladkanje s torto, pa je sledilo tudi dva dni pozneje, 26. marca, ko je v večnamenskem DOSOR-jevem restavracijskem prostoru bilo organizirano praznovanje rojstnih dni stanovalk in stanovalcev. V mesecu marcu je svoj rojstni dan praznovalo 15 stanovalk in stanovalcev, ki jim ga je čestitala gospodinja Stanka Fras. Gospodinja Vesna Razboršek je razdelila vsem simbolična darilca (lični okvir za osebno fotografijo), za prijetno vzdušje in zabavo pa sta poskrbela v duetu Martina in Jože (»Duet za zapet« !), ki sta zaigrala na kitare in bendjo. Marčevski slavljenci so skupaj našteli 1053 let.


Več v Družabno