Zlatoporočenca Borko iz Obreža

Ob zlati poroki jim je župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko izročil zlato listino občine in hkrati jima je tudi čestital in zaželel, da naj še preživita veliko skupnih let

Jože Žerdin, četrtek, 2. april 2015 ob 17:11
Zlatoporočenca Marta in Anton Borko

Zlatoporočenca Marta in Anton Borko

Pred 50 leti sta se v župnijski cerkvi na Kogu poročila, danes pradedek in prababica Marta in Anton Borko iz Obreža v občini Središče ob Dravi in župniji Središče ob Dravi, ki praznujeta zlato poroko.

Družino sta si ustvarila v Obrežu, kjer živita še danes. Prvič sta se poročila na Kogu, k svetim mašam hodita v župnijsko cerkev svetega Duha na Grabah, ki spada v Nadškofijo Maribor. Slavje ob zlati poroki je bilo 7. marca v družinskem krogu.

Anton rojen leta 1942, je bil zaposlen v takratnem Slogu v Središču ob Dravi, v prostem času je pomagal ženi na kmetiji. Danes, kot dedek in pradedek ima rad svoje vnuke in pravnuke. Žena Marta, rojena leta 1942 je celo življenje posvetila delu na kmetiji, skrbela je za dom in vzgojo otrok. V zakonu so se jima rodili hči Anica ter sinova Miran in Igor. Na jesen življenja sta ponosna na svojih pet vnukov in tri pravnuke Klaro, Nino in Aleksa.

Ker sta še dobrega zdravja še veliko pomagata na kmetiji, saj živita skupaj s sinom Igorjem in njegovo družino. Ob zlati poroki jim je župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko izročil zlato listino občine in hkrati jima je tudi čestital in zaželel, da naj še preživita veliko skupnih let.


Več v Družabno