Vse tekme 3. SNL - vzhod ta konec tedna odpovedane

Povod za odpoved vseh tekem, so previsoki sodniški stroški

Prlekija-on.net, petek, 3. april 2015 ob 12:36
Tekem v 3. SNL- vzhod ta konec tedna ne bo

Tekem v 3. SNL- vzhod ta konec tedna ne bo

MNZ Murska Sobota, krovna organizacija tekmovanja v 3. SNL - vzhod, je na svoji spletni strani objavila, da so vse tekme 16. kroga 3. SNL - vzhod, ki bi morale biti odigrane od 4. do 6. 4. 2015 odpovedane. Povod za odpoved vseh tekem, so previsoki sodniški stroški.

Da so stroški previsoki, so Nogometno zvezo Slovenije (NZS) že večkrat opozorili in prosili za zmanjšanje stroškov, a niso dobili nobenega odgovora. Klubom v 3. SNL - vzhod namreč sodijo sodniki, ki niso iz Pomurja od koder izhajajo vsi klubi lige, zato so stroški bistveno višji, kot če bi tekme sodili domači sodniki. Ti sodniki pa tekem ne morejo soditi, saj njihova zveza ne spada pod okrilje MNZ MS, ampak pod okrilje NZS.

Včeraj je v Murski Soboti na to temo potekala tudi konferenca, kjer je bilo povedano, da bodo klubi ob takšnih stroških bankrotirali najpozneje v šestem ali sedmem spomladanskem krogu. Že v 14. in 15. krogu nobeden od klubov ni plačal sodniških stroškov, zato je NZS za 16. in 17. krog odpoklicala delegiranje sodnikov, brez katerih pa se tekme ne morejo odigrati.

Avto Rajh Ljutomer bo tako ta praznični konec tedna počival, Farmtech Veržej v 2. SNL v soboto odhaja na gostovanje na Dob, Carrera Optyl Ormož pa v ponedeljek v Super ligi MNZ Ptuj gosti ekipo Stojncev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport