Toni Maratoni se je med dobrodelnim maratonskim tekom ustavil v Prlekiji

Dvanajsta etapa v dobrodelnem maratonskem teku je Tonija vodila od Motvarjevcev do Ormoža, na poti pa se je ustavil tudi v Radomerju

Prlekija-on.net, sreda, 8. april 2015 ob 19:14

Toni Maratoni v Prlekiji

Belokranjski rekreativni maratonec Toni Perušič poznan tudi kot Toni Maratoni, se je konec marca izpred črnomaljskega gradu podal na 15-dnevni dobrodelni maratonski tek ob mejah Slovenije, s katerim želi spodbuditi zbiranje denarja, ki ga Zveza društev za cerebralno paralizo Sonček namenja za počitnice otrok. Dogodek poteka pod geslom »Za Slovenijo, za Sonček in naprej ...«, v 15 dneh pa bo pretekel 1099 kilometrov.

Dvanajsta etapa ga je vodila od Motvarjevcev v Prekmurju do Ormoža, na poti pa se je ustavil tudi v Radomerju pri Turistični kmetiji Stari Hrast, kjer mu je okrepčilo ob postanku pripravil njegov znanec Roman Caf. Tam sta ga med drugim pozdravila tudi direktor Občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski in direktor LTO Prlekija Ljutomer, Andrej Vršič, ki mu je ob tem izročil mali spomin na Prlekijo, vsi skupaj pa so se okrepčali s kvasenicami in nazdravili. Toni le z Radensko, saj je kmalu s tekom nadaljeval proti Ormožu, kjer bo ekipa prespala ter v četrtek nadaljevala pot proti Podčetrtku.

S tekom je Toni pričel v soboto, 28. marca, v svojem rodnem Črnomlju, kjer bo tek tudi zaključil v soboto, 11. marca. Donatorji Zvezi Sonček lahko pomagajo s pošiljanjem SMS donacij na 1919 - SONCEK (1 evro) ali SONCEK5 (5 evrov) ali z nakupom promocijskih izdelkov Zveze Sonček.

15 dni za 15 let teka poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in kot je Toni na svoji spletni strani zapisal: "Maja l. 1999 sem tekel svoj prvi uradni tek v Radencih. Od takrat je minilo že 15 let. To je dobra iztočnica, da v 15. dneh pretečem okrog Slovenije. Sem ponosni Belokranjc, zaveden Slovenec, ki vse teke v tujini začnem in končam z dvignjeno Slovensko zastavo. Tek bo poklon Sloveniji in pomoč tistim, ki so pomoči potrebni. Odločil sem se (tudi zaradi starejšega brata), da podprem in s promocijo pomagam zbrati sredstva za Sončkove počitnice za otroke. Pridruži se mi pri zbiranju sredstev z donacijo in/ali nakupom produktov Sonček ter teci z menoj vsaj kakšen del trase. Seveda, ker sem Belokranjc, bom tek začel (28. 3.) in končal (11. 4.) v domačem Črnomlju."

Več o samem projektu in kje se trenutno Toni nahaja, najdete na spletni strani www.15za15.si, o Zvezi Sonček pa na www.soncek.org.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport