Skozi Ljutomer se je vila vstajenjska procesija

V Ljutomeru je potekala tradicionalna vstajenjska procesija, katero je vodil župnik in dekan ljutomerske župnije, Andrej Zrim

Prlekija-on.net, četrtek, 9. april 2015 ob 08:49
Vstajenjska procesija v Ljutomeru

Vstajenjska procesija v Ljutomeru

Na velikonočno nedeljo, 5. aprila, je v Ljutomeru ob 6.30 uri, potekala tradicionalna vstajenjska procesija, katero je vodil župnik in dekan ljutomerske župnije, Andrej Zrim. Pred procesijo je župnik trikrat odpel vstajenjsko Alelujo, nato pa so se verniki podali naprej v procesijo in na pot po običajni stari poti.

Procesija se je vila skozi Ljutomer po Glavnem trgu, proti Staremu trgu in nato spet nazaj proti cerkvi. Najprej so v procesiji šli ministranti z vstalim Jezusom, nato župljani, otroci, mladina, ministranti in domači dušni pastirji, godba na pihala pod vodstvom Simona Novaka in nazadnje še ostali verniki. Vstajenjske procesije so se udeležili številni verniki iz domače župnije in od drugod, kajti to je največji cerkveni praznik v letu. Po procesiji so se vsi skupaj odpravili nazaj v cerkev k sveti maši, katero je daroval župnik Andrej Zrim. Po procesiji in sveti maši, pa je sledil tradicionalni velikonočni zajtr v krogu družinskih članov.


Več v Kultura in izobraževanje