Največ točk je prejela salama Irene in Štefana Pavlinjeka

Vinski vitezi so ocenjevali domače salame

Branko Košti, petek, 10. april 2015 ob 18:39
1. Viteška salamijada

1. Viteška salamijada

Dvanajst od petnajstih članov Pomurskega omizja Slovenskega viteškega reda, se je v sredo, 8. aprila, v Anini kleti v Aženskem vrhu, zbralo na zanimivi enološki in kulinarični prireditvi, »1. Viteški salamijadi«.

Ker je, kot je povedal konzul omizja za Pomurje Štefan Pavlinjek, dolžnost vitezov vina tudi svetovanje o tem, katero vino se pije k določeni jedi, jim je blizu tudi kulinarika. Zato so se tokrat odločili oceniti domače salame, saj na radgonskem, pa tudi na drugih območjih, to suhomesnato dobroto izdeluje veliko poklicnih in tudi ljubiteljskih mesarjev. Tako so v degustacijskem prostoru ob vinski kleti svojih gostiteljev, Štefana in Irene Pavlinjek, ob degustaciji vin ter ob domačem kruhu, poskušali in ocenili 12 domačih salam. Ocenjevali so: okus, prerez - izgled, barvo in teksturo, vonj in zunanji izgled, na koncu pa je največ točk prejela salama gostiteljev Irene in Štefana Pavlinjeka, ki je zbrala 8,32 (od desetih možnih) točk.

Končni vrstni red: 1. Štefan in Irena Pavlinjek (Aženski Vrh) 8,32; 2. Milan Kolarič (Police) 8,16; 3. Jože Hajdinjak (Lendava) 7,54; 4. Zlatko Borak (Benedikt) 7,34; 5. Damjan Breznik (Komornica) 7,33 itd. Pet najboljših je prejelo lepe diplome in praktične nagrade. Slednje pa so dobili tudi ostali udeleženci, ki so si delili šesto mesto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46