Hišni sejem na Cankovi dobra iztočnica za razvoj pomurskega gospodarstva

Podjetje NIROS iz Cankove je pripravilo tridnevni hišni sejem

Jože Žerdin, torek, 14. april 2015 ob 11:27
Hišni sejem na Cankovi

Hišni sejem na Cankovi

V kraju Cankova, ki je 3 kilometre oddaljeno od Zeltinga ob avstrijski meji in od koder se razprostira Krajinski park Goričko, je podjetje NIROS iz Cankove pripravilo tridnevni hišni sejem, ki je potekal od petka, 10. do nedelje 12. aprila z namenom, da se širši javnosti predstavijo podjetniki in obrtniki za večji razvoj pomurskega gospodarstva.

Tako je podjetje NIROS kovinarstvo Cankova skupaj s partnerskimi podjetji letos že četrtič organiziralo hišni sejem s področja gradnje in obnove domov… Ideja, pristop in izvedba dosedanjih sejmov so lep primer dobre prakse in sodelovanja med podjetji in sam zgled marsikateremu podjetniškemu okolju. Eden izmed prepoznavnih dogodkov v tem okolju na Goričkem v Prekmurju je hišni sejem podjetništva, turizma in kulinarike podjetja NIROS. Sejem je namreč obiskalo lepo število obiskovalcev iz širšega Pomurja in ostalih koncev Slovenije, na vsakem koraku pa smo videli tudi goste iz sosednje Avstrije, kajti ta sejem je pomembna iztočnica in odskočna deska za trženje in prodajo slovenskih izdelkov na avstrijski trg ter pomemben člen v verigi podjetništva, kakor tudi povezovanja v širšem mejnem področju s sosednjo Avstrijo.

Že od leta 2012 se hišni sejem na Cankovi lepo razvija, vanj pa se vključuje vedno večje število podjetnikov in ponudnikov, denimo s področja gradnje, obnove, v povezavi s turizmom in kulinarike. Skozi tri dni se je odvilo veliko poslovnih dogodkov, nakupov in prodaje v zadovoljstvo ponudnikov. Bil je torej pravi živahen sejemski vrvež. Med ponudniki in razstavljavci se je začutil pravi podjetniški duh, kajti vsi so se potrudili in obiskovalcem ponudili vse potrebne informacije o svojih izdelkih in storitvah. S prepoznavno prijaznostjo, predvsem pa s strokovnostjo ter znanjem so ponudniki pokazali, da izdelki in storitve izdelujejo in ponujajo po kvaliteti, rednih dobavnih rokih in spoštovanju dobrih poslovnih običajev, kajti vsi izdelki na hišnem sejmu na Cankovi ne zaostajajo za visoko evropsko kvaliteto.

Ob ponudniku in organizatorju NIROS kovinarstvo so se tako predstavila še številna podjetja s področja gradnje in obnove s ponudbo visoko kvalitetnih ograj, oken, vrat, žaluzij in senčil, kmetijske mehanizacije, keramike, izdelkov iz mizarstva, tlakovanja ter ometov, ogrevalnih sistemov, toplotnih črpalk, stavbnega pohištva, sodarstva in vse za vinogradništvo, hišne elektronike in varnosti za dom, izdelki iz plastike in drugi izdelki. Za pestrejšo ponudbo so poskrbeli z domačo tržnico z domačimi izdelki od kulinarike do rokodelskih izdelkov. Na sejmu se je predstavilo več kot 30 obrtnikov in podjetnikov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo