Veržej premagal vodilno Krško

Farmtech Veržej - Krško 1:0 (0:0)

Prlekija-on.net, nedelja, 26. april 2015 ob 09:20
Farmtech Veržej - Krško

Farmtech Veržej - Krško

V 22. krogu 2. SNL, sta se v Veržeju na Čistini srečala domači Farmtech Veržej in vodilno Krško, ki so pred tekmo veljali za favorita, a so iz Veržeja odšli praznih rok. Veržej je namreč slavil z 1:0 in tri točke so ostale doma.

V prvem polčasu 200 gledalcev ni videlo zadetkov, tudi prave priložnosti ni bilo na nobeni strani, videli so lahko taktičen boj z veliko prekrški.

Drugi polčas se je pričel bolj živahno, domači so napadali ter nekajkrat poizkušali s streli od daleč. Do ključnega trenutka na tekmi je prišlo v 69. minuti, ko je Arpad Vaš preigraval na gostujoči polovici. Tam so ga gostje na okoli 35 metrih razdalje do gola podrli in sledil je prosti strel. Izvajal ga je prav Vaš ter lepo podal v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Žan Kavaš ter tudi s pomočjo gostujočega igralca od katerega se je žoga odbila in spremenila smer, dosegel edini zadetek na tekmi.

Do konca tekme je sledilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, a se rezultat ni več spremenil. Veržej je tako z deveto zmago v sezoni premagal vodilno moštvo 2. SNL, ki so doživeli peti poraz. Veržej ostaja na šestem mestu lestvice.

V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce tekme in edini gol.

Podaljšan nogometni vikend v Veržeju pa se nadaljuje tudi v ponedeljek, ko bo potekal 50. nogometni turnir za pokal Občine Veržej.

Farmtech Veržej - Krško 1:0 (0:0)
200; Kavaš 69.

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Kavaš, Lukač, Lotrič, Kouter, Trstenjak, Vinkovič M. (85./Kušnik), Vaš, Kaučič (51./Petek), Vinkovič D. (88./Jamakovič); trener: Zlatko Gabor

Krško: Zalokar, Sikošek, Petric, Barkovič (76./Blažinčič), Frelih, Slivšek, Čeh, Urbanč (79./Bučar), Dvorančič, Drnovšek, Babnik (51./Kožar); trener: Tomaž Petrovič

Ostale tekme:
Šenčur - Dravinja Kostroj 2:2 (0:2)
Roltek Dob - Šmartno 1928 4:0 (2:0)
Ankaran-Hrvatini - Triglav Kranj 2:1 (1:0)
TKK Tolmin - Aluminij 2:1 (1:0)


Več v Šport