Noč branja na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Učenci so po skupinah sodelovali v različnih delavnicah

Prlekija-on.net, sreda, 29. april 2015 ob 21:48
Noč branja na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Noč branja na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

23. april je UNESCO proglasil za svetovni dan knjige. Slavimo ga po celem svetu, zadnja leta tudi ponoči. Najprej so z Nočjo knjige začeli v Nemčiji, ZDA, Veliki Britaniji in na Irskem, od lani pa to praznujemo tudi v Sloveniji.

Lani je OŠ Ivana Cankarja Ljutomer sodelovala pri tem projektu preko splošne knjižnice v Ljutomeru in na facebooku.

Letos smo se na šoli odločili, da bomo ta dan obeležili s posebnim kulturnim dnem za 6. in 7. razrede, poimenovali smo ga Noč knjige.

Noč knjige se je za te učence začela ob 17. uri. Učenci so po skupinah sodelovali v različnih delavnicah. Le-te so bile: literarna delavnica o praznikih in predstavitev knjig z mlado avtorico Jasno Jurkovič, gledališka delavnica s Prešernovim Povodnim možem in učiteljico Metko Sobočan Sarjaš, Rastem s knjigo s knjižničarko in pravljičarko Jasno Branko Staman, tiho branje v knjižnici, glasno branje knjig Pod milim nebom Dese Muck in Zaljubljeni  vampir Bogdana Novaka, poslušanje pravljice Zvezdica Zaspanka, ki jo je brala knjižničarka in pogled skozi teleskop z učiteljem Samom Zanjkovičem.

Po končanih delavnicah smo noč zaključili v telovadnici, kjer smo učenci in učitelji spremljevalci to noč tudi prespali.

Katja Kraljič


Več v Kultura in izobraževanje