»Razcvetele« so se Vrtnice iz Beznovec v Radencih

Čestitke slavljenkam in slavljencem v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 30. april 2015 ob 14:17
Pevke Turističnega društva Vrtnica Beznovci

Pevke Turističnega društva Vrtnica Beznovci

V okviru Turističnega društva Vrtnica v Beznovcih, v Občini Puconci, že šestnajsto leto deluje tudi istoimenska pevska skupina deveterice predstavnic »nežnejšega spola«, ki jih po strokovni plati vodi Marija Rituper iz Murske Sobote. Ohranjajo prekmurske ljudske pesmi, nastopajo pa doma, kot tudi izven meja Slovenije.

Od deveterice pevk jih je zadnji aprilski dan v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, nastopilo sedem, z njimi pa je zapela tudi zborovodkinja. Tako so se Vrtnice iz Beznovec »razcvetele« s pesmijo za stanovalke in stanovalce tega doma starejših, še posebej za trinajst slavljenk in slavljencev, ki so v mesecu aprilu praznovali svoj rojstni dan. Le-ti so v starosti od 54 do 90 let (jubilantka Marija Erniša) skupaj »zbrali« kar 883 let. Vsi so prejeli simbolična darilca, iz domske kuhinje pa so postregli z odlično torto slaščičarke Jolande, ki so je bili deležni vsi zbrani v domski restavraciji, kot tudi vsi nastopajoči.

Med nastopom pevk sta za humorni del programa poskrbela osnovnošolca Osnovne šole Puconci, sestra in brat, Eva in Gašper Puhan iz Beznovec, ki sta tudi zaigrala in zapela: Eva je zapela pesem v angleščini, Gašper pa je zaigral na kitaro.


Več v Kultura in izobraževanje