Praznik dela v znamenju motorjev

Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Branko Košti, sobota, 2. maj 2015 ob 10:11
Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Praznovanje 1. maja pri Mali Nedelji že nekaj let poteka v znamenju motorjev in ljubiteljev hrumečih lepotcev na dveh ali tudi že več kolesih. Člani domačega moto kluba Pürgaške sekire namreč na delavski praznik tradicionalno pripravijo blagoslov motorjev, njihovih lastnikov in vseh, ki se kot sopotniki radi podajo novim dogodivščinam naproti.

Središče kraja je bilo tudi letos komaj dovolj veliko, da je lahko sprejelo vso bleščečo lepoto, pa naj bo to zloščena pločevina oz. v zadnjem času vse bolj plastika, ali z značilnim "metal nakitom" okrašenih lastnikov in lastnic teh lepotcev. Poleg druženja, spoznavanja in izmenjave izkušenj, je namen teh srečanj opozarjanje na nevarnosti, ki pretijo motoristom na njihovih poteh. Predvsem na to je v  nagovoru pred blagoslovom opozoril župnik Tomoslav Roškarič, ki je motoristom in sopotnikom zaželel veliko varnih kilometrov ter veliko užitka na vožnjah in druženjih.

Po blagoslovu so se udeleženci podali na krožno vožnjo po KS Mala Nedelja In Radoslavci, po vrnitvi jih je čakalo močno okrepčilo v obliki odličnega pasulja, sledilo je veselo druženje do večernih ur.


Več v Družabno