Pričetek aktivnosti v Tednu Rdečega križa 2015

Prvi obiski Medvedka Henrija in Križem kapice med šolarji

Filip Matko, petek, 8. maj 2015 ob 08:23
Pričetek aktivnosti v Tednu Rdečega križa 2015

Pričetek aktivnosti v Tednu Rdečega križa 2015

Že dan pred pričetkom letošnjega Tedna Rdečega križa v Sloveniji, med 8. in 15. majem, so se pričele aktivnosti te najstarejše humanitarne organizacije na svetu tudi na obeh bregovih reke Mure.

Po tradiciji se izvaja sprejeme mladih članov v to humanitarno organizacijo in sicer drugošolke in drugošolce ob poprejšnjem poslušanju 20-minutne zgodbice o Križem kapici. V vrtcih pa z 10-minutno zgodbico kratkohlačnike obišče plišasti medvedek Henry.

Tako je na Podružnični osnovni šoli v Krogu pri Murski Soboti bil izveden sprejem drugošolk in drugošolcev v RK že danes, 7. maja ob 9.30, medvedek Henry pa je na isti šoli obiskal prvošolke in prvošolce. Predstavnica krožka RK, petošolka Nika Ropoša, je svojim enajstim mlajšim vrstnikom 2. c razreda, ki jim je razredničarka Maja Balažic, predstavila dejavnost krožka na šoli ter med ostalim povedala: »...Da bine bil noben otrok lačen, smo se pridružili akciji Anina zvezdica. Zbirali smo prehranske izdelke in igrače. Z zbranim in podarjenim smo marsikomu, ki je to dobil, narisali nasmeh na obraz. Skozi vso leto smo pridno zbirali zamaške, baterije in papir, da bi ohranili čisto tudi našo naravo. Največ na tem svetu je vredno to, da smo ljudje. In ljudje si moramo med seboj pomagati. Pomagati zato, da nam ne bo tesno pri srcu, kadar vidimo človeka v stiski. Pomagati zato, da bomo lahko na naši Zemlji vsi živeli lepo, zdravo in srečno življenje...«

Drugošolke in drugošolci so prisluhnili zgodbici o Križem kapici (pripoved spodaj podpisanega), nato pa so zapeli in zaplesali. Prejeli so izkaznice mladih članov RK ter priložnostna darilca, kar sta jim izročili predsednica Krajevne organizacije RK Krog, Jožica Hodžar, ter mentorica krožka RK na šoli, učiteljica Majda Marenče.

Po sprejemu drugošolk in drugošolcev med mlade člane RK je bil obisk opravljen še v 1. c razredu, pri štirinajsterici prvošolk in prvošolcev učiteljice Tanje Podlesek. Poslanstvo najstarejše humanitarne organizacije na svetu, Rdečega križa, so šolarji spoznali skozi zgodbo plišastega medvedka Henry-ja.


Več v Kultura in izobraževanje