Rekrutacija vojaških obveznikov v Beltincih

Letos so rekrutacijo obujali letniki 1997 iz občin Odranci, Beltinci Turnišče, Črenšovci in Velika Polana

Prlekija-on.net, sobota, 9. maj 2015 ob 22:25
Rekrutacija vojaških obveznikov v Beltincih

Rekrutacija vojaških obveznikov v Beltincih

V Beltincih je potekala rekrutacija vojaških obveznikov – letnika 1997. Slovenija je že pred leti ukinila obvezno služenje vojaškega roka in profesionalizirala slovensko vojsko. Kljub temu se je obdržala tradicija rekrutiranja vse do danes. Letos so jo ponovno obujali letniki 1997 iz občin Odranci, Beltinci Turnišče, Črenšovci in Velika Polana. Rekrutacija predstavlja odlično priložnost, da se Slovenska vojska pobliže predstavi svojim potencialnim bodočim vojakom in sodelavcem.

Kot po tradiciji so mladi vojaški naborniki in nabornice skrbno pripravili in okrasili vozove, s katerimi so se podali na pot proti Beltincem. Ob tem ni manjkalo glasbene spremljave in pesmi. Za vojaške nabornike je včasih izbor za služenje vojaškega roka predstavljal svojevrsten družbeni dokaz »možatosti«, po drugi strani pa tudi veliko preizkušnjo in prehod v zrelo obdobje. Služenje vojaškega roka je iz neodločnih in šibkih fantov naredilo »prave« moške in pogumne može.

Slovenska vojska je ob tej priložnosti razstavila nekatera svoja vozila in vojaško opremo. Na voljo pa so bili tudi izkušeni vojaki in vojakinje, ki so jim posredovali koristne informacije in znanje.

Vse mlade sta pozdravila predstavnik Slovenske vojske in župan Občine Beltinci. Nabornikom so podrobneje predstavili način za prostovoljno služenje vojaškega roka, ter ostale možnosti za služenje in delo v Slovenski vojski. Ob tem jih je pozdravil tudi vrhunski slovenski športnik in svetovni prvak Filip Flisar. Slednji je z njimi podelil svoje izkušnje in zaposlitev v Športni enoti Slovenske vojske, ter mlade opogumljal za sodelovanje.
Po uradnem delu so vojaki poskrbeli za okrepčitev vseh udeležencev in jim pripravili pravo vojaško kosilo. Nato so se rekruti odpravili vsak proti svojemu domačemu kraju in obiskali še svoje domove in se poveselili še z domačimi.


Več v Družabno