V Veržeju padli štirje goli za neodločen izid

Farmtech Veržej - Šenčur 2:2 (1:1)

Prlekija-on.net, nedelja, 10. maj 2015 ob 12:521
Farmtech Veržej - Šenčur

Farmtech Veržej - Šenčur

Farmtech Veržej, se je v soboto, 9. maja, v 24. krogu 2. SNL doma pomeril z ekipo Šenčurja. Gledalci so lahko videli tekmo z veliko priložnosti ter tudi štiri zadetke, po dva na vsaki strani. Prvi polčas je bil odigran v močnem nalivu, proti koncu drugega polčasa pa je že sijalo sonce.

V prvem polčasu so več priložnosti imeli domači, ki so oblegali gostujoča vrata, a niso uspeli zadeti, saj so bili v zaključku akcij nenatančni. Mitja Mauko je stresel tudi okvir vrat. A prvi gol so v 36. minuti dosegli gostje praktično iz prve resne priložnosti, ko so na levi strani izvajali prosti strel, žogo pa je po strelu z glavo v gol preusmeril Elvis Beganović. Po vodstvu so gostje imeli še eno lepo priložnost, ko je na gol znotraj kazenskega prostora močno sprožil Emir Ljubijankić, a je domači vratar Matej Andrejč bil na mestu. Veržej si je tudi po zaostanku ustvaril nekaj lepih priložnosti, najlepšo je v 42. minuti zapravil David Vinkovič, ki mu po podaji Arpada Vaša pred vrata ni uspelo zadeti. A prvi polčas se je vseeno končal z neodločenim izidom, saj je Vaš zadel v zadnji akciji na tekmi, v 45. minuti, ko je na desni strani sam prodrl pred gostujočega vratarja in ga premagal s strelom v daljši kot. Glavni sodnik Vojko Goričan je takoj po golu odpiskal konec prvega dela.

V drugem polčasu so prvo resno priložnost imeli gostje, ki so v 53. minuti ponovno povedli. Po podaji iz leve strani pred gol, se je pred domačim vratarjem sam znašel Mario Guberac, ki je najprej streljal z glavo, kar je vratarju uspelo še odbiti, a je Guberac v drugo z nogo žogo potisnil v gol. Po zaostanku so si domači še sami zatresli okvir vrat pri posredovanju podaje iz kota, nekoliko pozneje pa se je spet izkazal domači vratar. Tokrat je iz neposredne bližine z glavo streljal Samo Kokalj, ki je vstopil v drugem polčasu, Andrejč pa je žogo izbil z golove črte. Nato je sledila 67. minuta, ko so domači iz leve strani izvajali kot, do žoge je prišel Erik Gliha, ki je žogo na drugi vratnici poslal pred gol, kjer je bil na mestu David Vinkovič, ki mu iz enega metra ni bilo težko izenačiti.

Do konca so oboji poizkušali še predvsem s streli od daleč, a se rezultat ni več spremenil. Veržej po nepopolnem krogu na lestvici zaseda šesto mesto, 17. maja pa gostuje v Šmartnem.

V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce tekme in vse štiri gole.

Farmtech Veržej - Šenčur 2:2 (1:1)
100; Vaš 45., Vinkovič D. 67.; Beganović 36., Guberac 53.

Farmtech Veržej: Andrejč, Kaučič (71./Jamakovič), Kavaš, Lukač, Lotrič, Kouter, Trstenjak, Mauko, Vaš, Petek (64./Gliha), Vinkovič D.; trener: Zlatko Gabor

Šenčur: Deronja, Zukanovič, Guberac, Markič, Schwarzmann, Splichal, Beganović, Eržen (46./Kokalj), Ljubijankić (68./Čretnik), Pavlin (74./Gvardjančič), Rujović Enes; trener: Branko Pavlin

Ostale tekme:
Roltek Dob - Aluminij 4:4 (2:3)
Ankaran-Hrvatini - Krško 1:2 (0:1)
TKK Tolmin - Dravinja Kostroj 2:0 (2:0)
Triglav Kranj - Šmartno 1928 3:0 (1:0)

Zmaga kadetov in mladincev
Novih zmag pa sta se veselili ekipi kadetov in mladincev Veržeja. V pomurskem derbiju se je Veržej na Fazaneriji pomeril proti ekipi Mure in jo premagal 1:2 (kadeti) ter 0:4 (mladinci).


Več v Šport