Zmagovita ustvarjalnica mladih

Spomnili so se svojih mamic v čast 15. maja

Filip Matko, torek, 12. maj 2015 ob 13:08
Zmagovita ustvarjalnica mladih

Zmagovita ustvarjalnica mladih

V prostem času se lahko ukvarjamo z marsičem. Lahko se lotimo pisanja, risanja, barvanja, branja, petja, igranja instrumentov, tekamo naokrog, se predajamo užitku na svežem zraku… Lahko pa tudi uživamo pri delu na vrtu, kvačkamo, pletemo, klekljamo, kuhamo, se podamo na izlet v gore… Skratka storimo nekaj koristnega zase in pri tem neizmerno uživamo, ko ustvarjamo, ob tem spoznavamo samega sebe ter se preverimo, kaj in koliko zmoremo ali pa tudi česa ne. V družbi z drugimi spoznamo nov krog ljudi, mnogokrat pa je največje veselje skupno ustvarjanje z otroki.

Tega slednjega so se lotili v skupni ustvarjalnici staršev in otrok v murskosoboški evangeličanski cerkvi Martina Luthra v soboto, 9. maja, ko se je po vsem svetu slavilo Dan zmage in bi zatorej lahko minulo sobotno ustvarjalnico lahko poimenovali kar »zmagovita ustvarjalnica mladih«. Posvetili so jo materam, kajti v Ameriki se Materinski dan praznuje od leta 1910, v Evropo pa je navada prišla po prvi svetovni vojni, vendar se ga praznuje ob različnih datumih. Sprva je bil določen 15. maj, potem pa prestavljen na 25. marec. V Sloveniji se po drugi svetovni vojni materinski dan zaradi praznovanja dneva žena, 8. marca, praviloma ni praznoval, danes pa je spet v veljavi in se praznuje na isti dan kot Marijino oznanjenje, torej 25.marca. Nič ni torej narobe, če se mamic spomnimo tudi v mesecu maju.

In dejansko je na ustvarjalnici 9. maja, skupaj z otroki, bilo res največ mamic. Ob njihovi pomoči so mladi oblepili svoja platna z različnimi okraski, ena od mamic je naredila odlične fotografije in dan pozneje so skupne posnetke zalepili na platna, z njimi pa obdarili svoje mamice po končanem verskem obredu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje