Ekipa OŠ Gornja Radgona solidna šesta na državnem tekmovanju

IX. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči osnovnih šol

Branko Košti, petek, 15. maj 2015 ob 13:19
Državno preverjanje usposobljenosti OŠ ekip PP

Državno preverjanje usposobljenosti OŠ ekip PP

Mladinsko zdravilišče in letovišče rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču je bilo v preteklem tednu prizorišče 9. državnega preverjanja usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči. Med desetimi ekipami, katere so sodelovale na tekmovanju se je uvrstilo osem ekip – zmagovalk na regijskih tekmovanjih in dve ekipi, ki sta na regijskih tekmovanjih dosegli več kot 70 % točk zmagovalne ekipe regijskega preverjanja. Pomursko regijo je zastopala ekipa OŠ Gornja Radgona, katera je osvojila solidno šesto mesto.

V teoretičnem delu so učenci predstavili teoretična znanja o nudenju prve pomoči in o gibanju Rdeči križ, v  nadaljevanju pa je sledil praktični prikaz nudenja prve pomoči na petih delovnih točkah. Končni vrstni red ekip: 1. OŠ Dobrova, 2. OŠ Šmarjeta Šmarješke toplice, 3. OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica, 4. OŠ Boštanj, 5. OŠ Jurija Vege Moravče, 6. OŠ Gornja Radgona, 7. OŠ Simona Jenka Kranj, 8. OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj, 9. OŠ Ljudski vrt Ptuj, 10. OŠ NHR Hrastnik, Podružnična šola Dol pri Hrastniku.

Vsi člani ekip so za vloženi trud pri pridobivanju veščin o nudenju prve pomoči, prejeli simbolične nagrade,  učiteljem - mentorjem ekip in območnim združenjem RK se je za pomoč pri pripravi ekip in izvedbi tekmovanj, v imenu vodstva RKS zahvalila Mirjana Jarc, ki je tekmovalcem tudi čestitala za prikazano znanje iz nudenja prve pomoči.


Več v Kultura in izobraževanje