Lampiončki ostajajo največja študentska zabava v Mariboru

V skladu s tradicijo so tekom dneva potekale Lampiončkove igre na žaru

Prlekija-on.net, petek, 15. maj 2015 ob 08:33
Lampiončkove igre na žaru

Lampiončkove igre na žaru

Letos so se v Mariboru odvili že 35. tradicionalni Lampiončki. Letošnje Lampiončke je zaznamovala organizacijska sprememba in sicer se je celotno dogajanje letos odvilo znotraj študentskega kampusa Gosposvetska. Prejšnja leta je dnevni del s pikniki potekal v študentskem kampusu, večerno dogajanje pa se je dogajalo ob Mariborskem otoku. Tako so letos koncerti v večernem delu potekali na različnih lokacijah znotraj študentskega kampusa.

Lampiončki slovijo kot največja študentska zabava v vzhodnem delu Slovenije. Slednja poteka vsako leto sredi meseca maja in privabi na tisoče obiskovalcev.

V skladu s tradicijo so tekom dneva potekale Lampiončkove igre na žaru. Tekmovanje je potekalo vse od jutra do večera na zelenici poleg Pedagoške fakultete.

Za popestritev dogajanja so pripravili zanimive in zabavne študentske igre, na katere se je prijavilo skupno 15 mešanih ekip.

Za študente pa so v sodelovanju z Red Bullom pripravili zanimivo ustvarjalno tekmovanje poimenovano Red Bull Gravity challenge, v večernem delu pa so za zabavo poskrbele različne glasbene skupine.

V spodnji galeriji si lahko ogledate fotografije iz Lampiončkovih iger, ostalo dogajanje pa še sledi.


Več v Družabno