Osvežilni Hugo letos že v 70 tisoč steklenicah

Hugo druženje z mehurčki v Ljubljani

Prlekija-on.net, nedelja, 17. maj 2015 ob 11:39
Nazdravljanje 50 m nad tlemi, foto: mediaspeed.net

Nazdravljanje 50 m nad tlemi, foto: mediaspeed.net

Podjetje Radgonske gorice d.d., je letošnje tradicionalno srečanje z novinarji, poznano kot »Hugo druženje z mehurčki«, pripravilo na prav posebnem mestu, med oblaki v Ljubljani. Zbrane je pozdravil vodja komercialne službe Radgonskih goric Sandi Brumen, ki je povedal, da je namen prireditve osvežitev hita poletja Huga in predstavitev novosti iz njihove kleti.

Poudaril je, da je Hugo v celoti upravičil in celo presegel pričakovanja: »Da smo pa tudi moderna Hiša penin, dokazujemo s penino Hugo, ki jo uspešno prodajamo sedaj že tretje leto zapored. Prvo leto smo je napolnili 13.000 steklenic, razprodali pa v dobrih dveh mesecih. Hugo je bil zelo dobro sprejet, odzivi potrošnikov predvsem na vsebino so bili fenomenalni, zato smo ga lani napolnili in seveda tudi prodali kar 50.000 steklenic. Letos načrtujemo prodajo 70.000 steklenic. Podoba Huga iz Radgonskih goric ostaja nespremenjena, izostrili smo bezgove cvetove, tako da se ve, da Hugo prinaša nežnost in svežino, to pa je prav tisto, kar iščemo v poletni osvežitvi. Dobri odzivi potrošnikov glede kvalitete nas še posebej veselijo in samo potrjujejo dejstvo, da smo se pri našem Hugu pred tremi leti pravilno odločili, in sicer samo za naravne sestavine. Hugo iz Radgonskih goric namreč sodi med najbolj naravne Huge na trgu

Hugo je aromatizirana pijača na osnovi penine. Njegovo osnovo predstavlja penina, pridelana po tankovski oz. metodi Charmat, pri kateri prevladuje sorta Sauvignon in še nekatere tipične sorte vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija. V kleteh Radgonskih goric so ji kot edini dodali svežo noto naravnega bezgovega sirupa, ki pričara prijeten in nežen bezgov okus. Lahkotnost pijače se odraža v nizki alkoholni stopnji 4,5 % vol., mehurčki pa Hugu dajejo dodatno svežino. Prvo polnitev je leta 2013 predstavljalo 13.000 steklenic, lani so jih napolnili že 50.000. Zaradi izjemne priljubljenosti in povpraševanja po njem pa so letos napolnili kar 70.000 steklenic. Hugo s podpisom 2015 je na voljo v vinoteki Dvor v Ljubljani, Domu penine v Gornji Radgoni, E.Leclercu, Mercatorju, Tušu in Sparu ter pri vseh distributerjih pijač. V poletnem času bo Hugo v obliki koktajla na voljo v izbranih lokalih in restavracijah po Sloveniji.

V začetku junija bo v trgovinah na voljo omejena serija 3.500 Hugo kartonov s šestimi steklenicami in brezplačnimi vrečkami za pripravo ledenih kock. S to gesto želijo v Radgonskih goricah nagraditi zveste kupce in jim olajšati pripravo osvežilnega Huga, ki se sicer dobro počuti v visokem koktajl ali pecljatem kozarcu večje dimenzije. Vanj dodajte kocke ledu, rezine limete (iz njih lahko po želji stisnete sok in krhlje v kozarec dodate le za dekoracijo) in lističe mete. Za še lahkotnejšo različico priporočamo pljusk mineralne vode.

Glavna enologinja kleti Radgonske gorice Klavdija Topolovec Špur, je povabljenim predstavila novost – odločitev za ekološko pridelavo vina in penine: »Za poskus ekološke pridelave smo se odločili zaradi zavedanja družbene odgovornosti in pomena varstva okolja. Ekološka pridelava pomeni čim manjše obremenjevanje okolja/narave s kemikalijami, kar se konec koncev izraža tudi v samem pridelanem produktu (grozdju) in na našem lastnem zdravju, saj uživamo tako rečeno čisto 'naravno' pridelane proizvode. Z ekološko pridelavo nimamo lastnih izkušenj, zato si jih želimo pridobiti; sami se želimo prepričati o prednostnih in/ali slabostih ekološke pridelave in njenega vpliva na končni proizvod – torej na vino samo. Smo v pripravljalnem obdobju, saj je certifikat o ekološki pridelavi mogoče dobiti šele po štirih letih. To pomeni, da bo prvo vino na policah leta 2020. Ekološki pridelavi smo odmerili 4,5 ha vinogradov, kar pomeni cca. 20 ton grozdja iz katerega bomo pridelovali vino Ranina in peneče vino. Takrat bomo tudi razmišljali o imenih ekološko pridelanih vin


Več v Družabno