Ljutomerski maturanti v dežju odplesali četvorko

Maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so na Glavnem trgu v Ljutomeru odplesali četvorko

Prlekija-on.net, petek, 22. maj 2015 ob 13:48
Četvorka v Ljutomeru

Četvorka v Ljutomeru

Maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, so se v petek, 22. maja, v Ljutomeru na Glavnem trgu točno opoldne, pridružili številnim mestom po celotni Sloveniji in nekaterim državam Evrope, ter zaplesali četvorko. Tokrat v dežju.

Še preden so se maturanti v ritmu Straussovega Netopirja - Quadrille zavrteli na trgu, jih je nagovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, četvorko pa je spremljal tudi ravnatelj GFML, Zvonko Kustec ter številni profesorji in mimoidoči.

Tudi letos je bil organizator Plesna zveza Slovenije, ki je s projektom Slovenija pleše izvedla dogodek »Ulična četvorka 2015 - Quadrille dance Festival«. Dogodek je v živo spremljal Radio Slovenija International, Ministrstvo za zdravje pa je s projektom Plešem 0,0 spodbujalo zabavo brez alkohola in drog.

Tradicionalna zabava za maturante poteka v Sloveniji pod pokroviteljstvom dveh organizatorjev, in sicer Maturantska parada v organizaciji plesne šole Urška, Maturantska četvorka pa v organizaciji Plesne zveze Slovenije.

Po odplesani četvorki so maturanti nadaljevali maturantski žur.


Več v Družabno