Boštjan Pihlar odstopil z mesta svetnika Občine Ljutomer

S funkcije člana Občinskega sveta Občine Ljutomer je nepreklicno odstopil Boštjan Pihlar, svetnik LO SMC Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 22. maj 2015 ob 14:357
Boštjan Pihlar

Boštjan Pihlar

V četrtek je s funkcije člana Občinskega sveta Občine Ljutomer nepreklicno odstopil Boštjan Pihlar, svetnik LO SMC Ljutomer. Pri LO SMC Ljutomer so zapisali, da "globoko obžalujemo njegovo odločitev, vendar jo spoštujemo in razumemo. Ostro obsojamo politično rošado in lustracijo, ki jo je izvedla vladajoča politična opcija v naši občini, ter nespoštovanje statuta, poslovnika in celo zakonov."

"Boštjanu se iskreno zahvaljujemo za ves vložen trud in konstruktivno delovanje v občinskem svetu, verjamemo pa, da bo s trudom za boljši jutri naše občine nadaljeval tudi izven občinskega sveta! Hvala!", so še ob tem zapisali.

Boštjan Pihlar pa je ob odstopu sporočil: "Ob odstopu z mesta svetnika Občine Ljutomer, mi je predvsem žal volivcev, ki so mi na volitvah zaupali opravljanje funkcije občinskega svetnika, ki za sabo nosi veliko odgovornost in dolžnost do občanov. Žal svojega poslanstva ne morem izpolnjevati v taki meri kot bi to pričakovali od mene občani in kot bi to želel sam, pa ne samo zaradi natrpanih službenih obveznostih, pač pa tudi zaradi vloge, ki nam jo je namenila vladajoča politična opcija, saj smo praktično ostali brez kakršne koli možnosti vplivanja na odločitve, ki se sprejemajo v občinskem svetu in to kljub temu, da od samega začetka delujemo konstruktivno.

Obenem se žal več ne vidim v tem okolju, niti sem motiviran za delo v takšni skupnosti, ki je meni in še številnim drugim občanom izkazala nezaupanje skozi zamenjave v svetih javnih zavodov in to na način ki je v normalno delujočih demokratičnih družbah nesprejemljiv in žaljiv. V dobrem tričetrtletju vodenja lokalne politike v naši občini, so žal edini rezultat koalicije kadrovske rošade, ki so imele za motiv sistematično razrešitev uspešnega direktorja, enega najboljše poslujočega zavoda v Pomurju, če že ne v Sloveniji. Poleg kazanja mišic na eni strani, pa na drugi strani vladajoča politična opcija v Ljutomeru ni sposobna ali enostavno ne želi vzpostaviti komunikacije in dialoga z »ne svojimi«, kljub temu da smo večkrat jasno izrazili to željo in tudi pozvali k temu, saj smo tudi mi "odprtih src" in želimo svoji občini le najboljše. Sicer imajo vso pravico da se tako obnašajo, ni pa to v skladu z njihovimi obljubami na volitvah lansko leto.

Še vedno gojim vso globoko spoštovanje, korekten in dober odnos z vsemi kolegi v občinskem svetu neglede na pripadnost in upam da bodo moj odstop sprejeli z razumevanjem. Želim pa si, da bi bili včasih vendarle bolj dovzetni za argumente tudi tistih, ki so odrinjeni v opozicijo saj prav tako kot oni želijo delati za dobrobi občanov. Želim si, da bi kdaj pa kdaj znali in upali se odločiti tudi po svoji vesti in razumu, saj razreševanje občanov mimo poslovnika in s tem posledično proces, ki je vodil vse do zamenjave direktorja ZD, že ni ena takih dejanj.

Sam bom kljub odstopu z mesta svetnika občinskega sveta seveda še naprej deloval kot aktiven občan za dobrobit svoje občine po svojih najboljših močeh, ostajam pa seveda tudi član SMC stranke še naprej saj so mi vrednote za katere se zavzema ta stranka zelo blizu."


Več v Politika