Otvoritev kavarne, Galerije in Konjeniškega centra Dvorca Rakičan popestril duo Maraaya

Spregovoril je tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan

Jože Žerdin, nedelja, 31. maj 2015 ob 20:53
Maraaya

Maraaya

V osrčju Prekmurja, streljaj od pomurske metropole Murska Sobota, v Rakičanu stoji mogočni dvorec, ki je v zadnjem času dobil novo podobo. V Dvorcu Rakičan se tako začutiti pridih srednjega veka, ko so tukaj še vladali grofje. Vodstvo Dvorca Rakičan je v petek, 29. maja, pripravilo otvoritev kavarne terase, Galerije in Konjeniškega centra.

Med osrednjimi gosti je bil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan. Prisotna sta bila tudi podžupanja mestne občine Murska Sobota, Jasmina Opec in predsednik krajevne skupnosti Rakičan Matjaž Durič. V začetku novih pridobitev je zbranim spregovoril direktor Raziskovalno izobraževalni center Dvorec Rakičan Robert Celec.

Sicer pa Dvorec Rakičan že od nekdaj slavi po čudoviti okolici, ki ga obdaja velik park, ki sta ga mestna občina Murska Sobota in KS Rakičan obogatili z mnogimi igrali za otroke, maneži in grajskimi konji, ki so prava paša za oči, kajti z nove kavarne Dvorca je lep razgled na konje, ki se sprehajajo ali preskakujejo ovire. S svojim delovanjem pa je začel tudi konjeniški center Dvorec Rakičan, ki že dobiva novo podobo in glavni namen je ohranjanje prijaznega okolja za konje in njihove ljubitelje.

Pred leti so sicer Rakičanci začeli z obnovo Dvorca, danes pa to poslanstvo nadaljuje RIS Dvorec Rakičan. Dvorec Rakičan je v svojem obdobju doživel pomembne mejnike razvoja. Tako bo odslej Rakičanski Dvorec postal ena izmed osrednjih točk Pomurja na področju razvoja turizma, gostinstva, razstav in konjereje. V enem od prostorov pa so ob tej priložnosti v novi Galeriji odprli razstavo CINIS CINEREUM akademske slikarke Natalije Šeruga in razstavo del udeležencev slikarske šole Natalije Šeruga.

Galerija Dvorca Rakičan je namenjena visoki produkcijski umetnosti domačih in tujih avtorjev. Prva razstava v novi Galeriji Dvorca Rakičan je slikarska razstava Natalije Šeruga, ki se redno udeležuje slikarskih kolonij in razstav galerij ter muzejev v Sloveniji in tujini. Na arkadnem hodniku v drugem nadstropju pa so na ogled postavljena umetniška dela udeležencev Slikarske šole Natalije Šeruga. Vsi, ki so se udeležili novih pridobitev so uživali v prijetni glasbi saj sta nastopila duo Maraaya, predstavnika Slovenije na letošnji Evroviziji, zaigral je tudi prekmurski ansambel Horizont in tokalna skupina Glasbene šole Beltinci Beat Chasers.


Več v Kultura in izobraževanje