Jubilejni, 35. kolesarski maraton Treh src je potekal v dežju

Zaradi dežja se je prireditve udeležilo precej manj kolesarjev kot v preteklih letih

Branko Košti, nedelja, 31. maj 2015 ob 23:15
35. kolesarski maraton Treh src

35. kolesarski maraton Treh src

Organizatorjem tradicionalnega kolesarskega maratona Treh src, je pri izvedbi jubilejne, 35. prireditve, ponagajal dež, ki je dodobra zredčil število udeležencev. Pa vendar se je izpred Lovskega doma Jež v Radencih, v nedeljo, 31. maja, na proge, speljane čez vinorodne griče Prlekije in Slovenskih goric, podalo 252 kolesarjev in kolesark različnih starosti.

Letom in trenutni telesni pripravljenosti primerno, so kolesarji izbrali dolžino in težavnost proge; pripravili so kar štiri: otroški maraton Oaza v dolžini 4 km, mali maraton Naturelle dolžine 28 km z dvema vzponoma, srednje zahtevna je bila proga maratona Tri srca Radenska Light, dolga 54 km s štirimi vzponi, kar sedem vzponov na 75 km dolgi progi pa so morali premagati udeleženci velikega maratona Tri srca Radenska Classic. Predvsem slednji je bil odlična priprava na največji kolesarski dogodek v Sloveniji - maraton Franja.

Maraton ni imel tekmovalnega značaja, zato uradnih zmagovalcev ni bilo, oziroma so bili zmagovalci vsi prispeli na cilj, kjer jih je pričakal topel obrok, spominska medalja, spominska majica "Slovenija kolesari" in bogat srečelov s kolesom kot glavnim dobitkom. Podelili pa so pokale najstarejšima udeležencema, Jožici Petelinšek (1933) in Srečku Kocbeku (1928), oba iz Maribora, ter najštevilčnejšim ekipam: Tondach iz Križevcev (14 članov ekipe), Ravne na Koroškem (13) in Arcont Radgona (9).

Z odlično organizacijo prireditve so se, kot vselej doslej, izkazali organizatorji: Kolesarska sekcija Radenska in podjetja Radenska, ob sodelovanju KD Radenska Rog in organizatorjev kolesarskega maratona Franja, saj so odlično poskrbeli za vse, kar je bilo v njihovi moči, le na vreme niso mogli vplivati.


Več v Šport