Letno kopališče v Ljutomeru se odpira 13. junija

Prvi dan bo vstop prost

Prlekija-on.net, torek, 2. junij 2015 ob 14:30
Letno kopališče Ljutomer

Letno kopališče Ljutomer

Letošnja kopalna sezona v Ljutomeru na letnem kopališču se predvidoma prične v soboto, 13. junija. Dnevni obratovalni čas je od 9. do 20. ure, oziroma v odvisnosti letnega časa. Začetek kopalne sezone bo predvsem odvisen od ustreznih vremenskih razmer: temperatura zraka nad 20 stopinj in temperatura vode vsaj 22 stopinj Celzija. Če ta pogoj na dan otvoritve ne bo izpolnjen, se otvoritev kopalne sezone ustrezno zamakne.

Prvi dan bo vstop prost.

Nekaj podatkov o ljutomerskem kopališču
Letno kopališče Ljutomer že več kot 30 let predstavlja tradicionalno poletno zbirališče občank in občanov Občine Ljutomer in se nahaja v prelepem okolju Parka I. slovenskega tabora, kjer je 9. avgusta 1868 zaživela ideja o Zedinjeni Sloveniji.

Obdano je s tenis igrišči, hipodromom in nogometnim igriščem z atletsko stezo ob obrežju reke Ščavnice. Lastnik Letnega kopališča je Občina Ljutomer, od začetka leta 2008 pa s kopališčem upravlja Javni zavod za šport, izobraževanje odraslih in mladino Ljutomer.

Skupna površina kopališča meri 2,1 ha, kopalcem pa je v 50 metrskem bazenu (olimpijske mere 50 x 25 m) in v otroškem bazenu, na voljo več kot 1300 m2 vodnih površin. Bazenska ploščad brez vodnih površin meri 1100 m2 in je namenjena predvsem sončenju. Po velikosti sodi med srednja kopališča.
Največje dovoljeno število na kopališču je 530 kopalcev in 1500 obiskovalcev. Objekt letno gosti okrog 10.000 uporabnikov.

Kopalci lahko koristijo tudi spremljajočo športno - rekreativno ponudbo na kopališču:
- odbojka na mivki
- mali nogomet
- košarka
- namizni tenis (betonske mize)
- badminton
- otroško igrišče z igrali (gugalnice, mini koš, tobogan).

Poskrbljeno je tudi za gostinsko ponudbo na urejeni zunanji terasi v prijetni naravni senci. Obiskovalci imajo tudi možnost igranja tenisa na bližnjih tenis igriščih (3 igrišča).

Cenik za leto 2015 si lahko ogledate tukaj.


Več v Družabno