Skozi vodno zaveso v zakonski stan

Malonedeljski gasilci so svojima tovarišema polepšali poročni dan

Branko Košti, torek, 2. junij 2015 ob 21:01
Gasilska poroka Boris in Nuša

Gasilska poroka Boris in Nuša

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici je v soboto potekala poroka, kar samo po sebi sicer ni nič posebnega, saj v tej občini na leto poročijo kar nekaj mladih parov. Pa vendar je bila sobotna poroka malo drugačna, lahko bi jo poimenovali tudi "gasilska", saj sta se poročila gasilec Boris, operativni član PGD Mala Nedelja in gasilka Nuša, članica PGD Okoslavci.

Triletno ljubezen, katere rezultat je tudi ljubka osemmesečna hčerkica Sofija, sta Boris Voršič iz Bodislavcev in Nuša Trstenjak iz Okoslavcev, v soboto 31. maja, uradno potrdila s poroko, in to kar na kraju začetka njune ljubezni, na "otoku ljubezni" v Žihlavi pri Sv. Juriju ob Ščavnici, kjer je bil opravljen civilni obred. Zatem sta se, skupaj s svati, podala proti Kapeli, v cerkev Sv. Magdalene, kjer je njuno zvezo pred Bogom ovekovečil župnik Frančišek Horvat.

Posebno presenečenje sta mladoporočenca s svati doživela ob povratku proti Sv. Juriju, saj jih je ob cesti na Čakovi pričakal špalir gasilcev, Borisovih tovarišev iz PGD Mala Nedelja, kateri so poročno povorko pozdravili z vodno zaveso.

Boris in Nuša sta morala  pogasiti še manjši požar in s tem dokazati,, da sta res prava gasilca. Dolgo, srečno in uspešno zakonsko zvezo jima je v imenu gasilskih tovarišev zaželel poveljnik PGD Mala Nedelja, Vito Matjašič ter jima izročil simbolično darilo - posebej prirejen gasilni aparat. Ob koncu pa seveda ni šlo brez obvezne gasilske fotografije skupaj z ženinom in nevesto.


Več v Družabno