V Lendavi zbor ekip prve pomoči CZ in RK

21. izbirno preverjanje usposobljenosti pomurskih ekip

Filip Matko, petek, 5. junij 2015 ob 08:14
Prva pomoč RK

Prva pomoč RK

Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Lendavi ter Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti bosta to soboto, 6. junija, izvedla 21. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju na področju mesta Lendava.

Zbor pomurskih ekip prve pomoči Civilne zaščite iz upravnih enot Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota ter ekip prve pomoči Rdečega križa iz območnih združenj Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota bo na ploščadi pred Gledališko in koncertno dvorano na Trgu Györgya Zale ob 8. uri. Po pozdravnih nagovorih, otvoritvi preverjanja in obrazložitvi poteka preverjanja se ob 9. uri prično preverjanja usposobljenosti sodelujočih ekip prve pomoči na večih delovnih točkah. Njih delo bo moč spremljati vse do 14. ure.

V času aktivnosti 21. izbirnega regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju, med 9. in 14. uro, se bodo na območju centra mesta Lendava odvijale predstavitvene dejavnosti in prikazi opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, Policije, Slovenske vojske, kinologov, Rdečega križa Slovenije, DARS, AMZS, službe nujne medicinske pomoči ter drugih organizacij in služb, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč. Tako si bodo lahko udeleženci preverjanja in drugi zainteresirani občanke in občani ogledali omenjene predstavitve.

Na ploščadi pred Gledališko in koncertno dvorano na Trgu Györgya Zale bo po zaključenem preverjanju zbor udeležencev ter zaključek 21. preverjanja z razglasitvijo rezultatov ob 14.30.


Več v Kultura in izobraževanje