Z letošnjim Grossmannovim pohodom so počastili tudi Leto filma

Kljub vročini je bilo vzdušje na pohodu veselo

Branko Košti, nedelja, 7. junij 2015 ob 19:11

Grossmannov pohod

Prvo soboto v mesecu juniju na območju KS Mala Nedelja, že vrsto let poteka Grossmannov pohod, rekreativno-družabna prireditev v spomin na pionirja slovenskega filma dr. Karola Grossmanna. Z letošnjim pohodom pa so organizatorji, pohodniška sekcija TD Mala Nedelja-Radoslavci, obeležili tudi "Leto filma", za kar je leto 2015 razglasil OS Občine Ljutomer.

Napovedane visoke poletne temperature niso odvrnile ljubiteljev rekreacije in veselega druženja od pohoda. Na startu v centru Male Nedelje, so se jim pridružili tudi učenci OŠ in skupaj so se podali proti rojstni hiši dr. Karola Grossmanna v Drakovcih, kjer so učenci izvedli kratek kulturni program. Po krajši ohladitvi v senci so pot nadaljevali do Muzeja kmečkega orodja pri Voršičevih v Drakovcih, kjer jih je pričakala okrepčilna malica. Pot jih je nato vodila mimo Perkovega križa do izletniške kmetije in vinotoča Pivičan, kjer se je prilegel nekoliko daljši počitek, seveda ob hrani in pijači, zvoki frajtonarice pa so nekatere pohodnike navdušili tudi za ples.

Bar Trta v Moravcih je bil naslednja postaja pohodnikov, od tam so se utrujeni, a zadovoljni in polni novih vtisov, vračali proti izhodiščni točki v Mali Nedelji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno