Bogdan Benko zmagal na mednarodni jetski dirki za nagrado Hrvaške

V Novem Vinodolskem na Hrvaškem je potekala mednarodna jetski dirka za nagrado Hrvaške

Prlekija-on.net, torek, 9. junij 2015 ob 18:16
Minuli vikend je v Novem Vinodolskem na Hrvaškem potekala mednarodna jetski dirka za nagrado Hrvaške. Dirka je potekala v mednarodnem sklopu dirk za Alpe Adria jetski tour in šteje tudi za točkovanje UIM (svetovno in evropsko točkovanje).

Dirke potekajo s stoječimi in sedečimi skuterji. Med stoječimi je sedem kategorij, med sedečimi pa dve, razlikujejo pa se po predelavah in moči motorjev.

V sedeči kategoriji imenovani Runabout GP1 (odprti najmočnejši razred, kraljeva disciplina) je skupno prvo mesto osvojil Bogdan Benko iz Murske Sobote, drugo mesto je osvojil Roman Tomek iz Češke, tretje pa Jerry Sobczak iz Poljske.

V kategoriji Runabout GP2 (serijski skuterji ter minimalne predelave), pa je Benko z enakim številom točk kot zmagovalec Tomek s Češke, dosegel drugo mesto, tretji pa je bil Poljak Sobczak. Bogdan je zasedel drugo mesto, saj si je s kazensko bojo prislužil minus točke.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport