30 zakonskih parov zbranih na enem mestu

Pri maši se je zbralo 30 zakonskih parov, od teh je bilo šest parov, ki letos praznujejo 50 let poroke in dva para, ki letos praznujeta 60 let poroke

Jože Žerdin, petek, 12. junij 2015 ob 14:35
Že kar nekaj let župnija Ljutomer, skupaj z zakonskimi skupinami pripravlja srečanje za zakonske pare, ki so poročeni od 5 pa vse do 60 let in več. Letošnje srečanje je bilo še posebej slovesno, kajti srečanja se je udeležilo 30 zakonskih parov, ki so se poročili v župnijski cerkvi v Ljutomeru.

Srečanje je bilo v soboto, 6. junija v popoldanskem času. Na srečanju so se zbrali zakonski pari, ki letos praznujejo okrogle obletnice porok. Najprej so se zbrali v župnijski cerkvi, kjer je domači župnik Andrej Zrim daroval sveto mašo. Med mašo so zakonci obnovili zakonsko zvestobo. V pridigi je župnik poudaril, da naj še naprej negujejo sveti zakon, živijo v spoštovanju in razumevanju, naj negujejo molitev in ohranjajo svetost družine. Župnik jim je v spomin podaril rdeče nageljne in podobo kipa svete družine.

Pri maši se je zbralo 30 zakonskih parov, od teh je bilo šest parov, ki letos praznujejo 50 let poroke in dva para, ki letos praznujeta 60 let poroke. Po maši so vsi skupaj odšli na Miklošičev trg, zraven cerkve, kjer je v spomin na to srečanje nastala skupna fotografija. Nato jih je župnik povabil na župnijsko dvorišče na pogostitev in druženje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno