»DOSOR-jeva vetrnica« v rokah Drotmantrašev

Tokrat v domski avli in ne na poletnem odru

Filip Matko, torek, 16. junij 2015 ob 13:07
Drotmantraši v DOSOR-ju

Drotmantraši v DOSOR-ju

Drugo »DOSOR-jevo vetrnico« so »dobili v roke in jo zavrteli« članice in člani tamburaške skupine Drotmantraši, ki s preigravanjem ljudskih in drugih skladb sodeluje na glasbeni sceni že dobrih 20 let. Začeli so kot sekcija pred dvajsetimi leti ustanovljenega Kulturno umetniškega društva Bubla v Radencih, vendar so se leta 1997 »prelevili« v samostojno društvo. Tega sedaj kot predsednica vodi Tonja Stanek, a strokovna in umetniška vodja ansambla je Eli Sarjaš.

Zaposleni v DOSOR-ju, Sandra in Teja, sta predstavili in napovedali nastop skupine Drotmantraši v domski avli v ponedeljek, 15. junija, ob 18.30. Zaradi grozečih temnih oblakov nad Radenci se je nastop gostov, ki bi se naj v okviru »DOSOR-jeve vetrnice« predstavljali na novem poletnem odru, preselil v notranje prostore doma.

Drotmantraši, ki imajo za seboj že preko 400 nastopov v Sloveniji in tujini, kot tudi izdane glasbene zgoščenke ter gostovanja na številnih srečanjih in tekmovanjih tamburaških skupin, so poskrbeli za prijetno druženje stanovalk in stanovalcev doma, kot tudi zunanjih obiskovalcev, tik po opravljeni večerji. Poželi so poseben aplavz ob omembi, da so nosilci Gallusove značke za večletno ljubiteljsko delo na področju glasbe. Pred mesecem dni pa so v Laškem predstavljali Pomurje, kot izbrana tamburaška skupina tega dela severovzhodne Slovenije.

Ob igranju ljudskih pesmi so k petju pritegnili tudi številni stanovalci oziroma stanovalke DOSOR-ja, nekateri pa so celo zavriskali ob pesmi »Mi se imamo radi«. Zatorej ni manjkalo pozivov ob zaključku 45-minutnega nastopa, da se naj Drotmantraši čim prej zopet oglasijo v DOSOR-ju z novim nastopom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46