V Rakičanu je potekala dobrodelna akcija »Polepšajmo življenje Ludviku in Urški«

Še so dobri ljudje, ki priskočijo ljudem na pomoč, ko zaidejo v hude finančne in druge težave

Jože Žerdin, sreda, 17. junij 2015 ob 19:35
Polepšajmo življenje Ludviku in Urški

Polepšajmo življenje Ludviku in Urški

Sodelavci Televizije AS iz Murske Sobote so se že v lanskem letu odločili za dobrodelno noto, pomagati ljudem, ki so zašli v stiske tako po finančni, kot materialni plati. Po lanskoletni zelo uspeli akciji so se letos odločili za novo, ki so jo izvedli tokrat v Rakičanu, na Cvetkovi ulici 63, ki bo potekala kar dva ni.

Tokrat bodo pridne roke prostovoljcev kar dva dni delale pri Ludviku Hari, ki je samohranilec svoje hčerke Urške. Namen dvodnevne prostovoljne akcije je bil polepšati življenje Ludviku Hari in njegovi hčerki Urški, ki obiskuje srednjo šolo. Čeprav je Ludvik zaposlen, je njegov mesečni dohodek majhen, velikokrat pa so tudi neredno izplačane položnice in drugi izdatki. Po smrti staršev pa so Ludviku ostali še krediti, kar mu še bolj bremeni vsakodnevno življenje, saj je ostal na točki, ko je zašel v finančno krizo.

Tako so sodelavci pomurske televizije AS, ob pomoči številnimi podjetij in sponzorjev, Ludviku priskočili na pomoč, preko Centra za socialno delo Murska Sobota in Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota, ki sta predlagala, da je tovrstne pomoči najbolj potreben Ludvik Hari iz Rakičana. Vsi, ki so sodelovali v akciji so dokazali, da želijo pomagati ljudem, ki živijo na robu preživetja in hkrati so na tak način opozorili javnost, da se dogajajo stiske in težave posameznikov in tudi družin. Hčerka zaradi določenih birokratskih postopkov ni dobila štipendije, pri čemer se oba sedaj preživljata z minimalno plačo.

V dotrajani stanovanjski hiši so prostovoljci opravljali več obnovitvenih del na hiši, ker si sama tako velikega zalogaja nista zmožna izpeljati in sicer v notranjosti hiše in zunaj. V okviru dobrodelne akcije "Polepšajmo življenje Ludviku in Urški" pomagajo še druge organizacije in posamezniki. Kot dobrodelni pleskarji so se akcije udeležili Albin Albert, Kristjan Kuzma, Vojko Gergorič, Branko Car in Boris Šarkanj v imenu pleskarstva Gabor. V sklopu akcije pomaga še podjetje Helios d.o.o., ki je doniralo barve in lake, Krovstvo, kleparstvo Šinko d.o.o. bo poskrbelo za montažo strešnega žleba, steklarstvo Daniel Zelko s.p. pa bo poskrbelo za menjavo okenskega stekla. Stiski Ludvika in Urške pa so bili pripravljeni prisluhniti tudi prostovoljci iz Kluba mladih Bakovci in organizatorji Pomurskega športnega festivala, kateri so pokazali, da imajo čut za dobrodelno dejavnost.

Njuna največja želja je še zamenjava strešne kritine, ki pa je zelo velik zalogaj. Tako bodo v dogovoru podjetja Krovstvo, kleparstvo Šinko d.o.o., ki je pomagalo preko podjetja Salonit Anhovo, ki je dalo zelo ugodno ponudbo, poskušali ob pomoči dobrih ljudi zbrati manjkajoči denar, da se bo potem sanirala streha na stanovanjski hiši.

V akciji so poleg sodelavcev televizije AS Murska Sobota, na pomoč priskočili še prostovoljci iz kluba mladih iz Bakovcev, delovalo je tudi pet pleskarjev in prostovoljka iz podjetja Halo dom. Na tak način so vsi prostovoljci opravili veliko humanitarno noto in v obnovljeni dom vdihnili novo življenje, pri čemer se bosta odslej Ludvik in Urška v svojem stanovanju boljše počutila in hkrati začutila in spoznala, da se še vedno najdejo dobri ljudje, ki priskočijo na pomoč.


Več v Kultura in izobraževanje