KMN Videm – Gostilna pri Maji ubranili naziv državnega prvaka v malem nogometu

Naziv najboljšega vratarja je pripadel Andreju Horvatu, najboljši strelec pa je postal Darko Zorko, oba igralca KMN Videm

Prlekija-on.net, sobota, 20. junij 2015 ob 22:17
Ekipa KMN Videm – Gostilna pri Maji je postala državni rekreativni malonogometni prvak ter tako ubranila lanskoletni naziv prvaka. V izenačenem boju so jim morali po rezultatu 1:1 in kazenskih strelih premoč priznati ekipa Filovci, ki so tako drugouvrščeni. Tretji so bili ekipa Loška dolina. Naziv najboljšega vratarja je pripadel Andreju Horvatu iz Vidma, ki je v finalu ubranil kazenska strela. Najboljši strelec je postal Darko Zorko, prav tako igralec KMN Videm. Za najkoristnejšega igralca (MVP) prvenstva je bil izbran Kristjan Kulčar, igralec Filovcev.

Najboljši strelec in kapetan ekipe KMN Videm – Gostilna pri Maji Darko Zorko je povedal, da je bilo letos težje zmagati, ker so branili naslov državnih prvakov, da pa so prišli na prvenstvo z namenom, da zasedejo najvišja mesta. Najkoristnejši igralec prvenstva (MVP) Kristjan Kulčar, igralec Filovcev, je po tekmi dejal, da so morali priznati premoč Vidmu, saj so kot zmagovalci spodnjega dela tekmovanja (dvojni knockout sistem), morali v dnevu odigrati nekoliko več tekem.

Peter Pust, kapetan slovenske malonogometne reprezentance in član IO MZS, si je skupaj s selektorjem ogledal tekme in igralce ter ugotovil, da »imamo potencial za krpati mesta v reprezentanci, to pa nas bi lahko popeljalo do najvišjih mest na evropskem prvenstvu miniEURO 2015 v Vrsarju«.

Na štirih nogometnih igriščih v Piranu se je med seboj pomerilo 14 najboljših rekreativnih malonogometnih ekip v Sloveniji. Tekmovanje je potekalo po sistemu dvojni knockout, kar pomeni, da so ekipe, ki se v prvem delu niso uvrstile naprej, bile razvrščene v spodnji del tekmovanja in se pomerile med seboj. Zmagovalna ekipa spodnjega sistema, Filovci, je bila tudi finalist.

Za  ekipo, ki jo je vodil Karl Zamuda so nastopili: Darko Zorko, Marijan Žnidarič, Sandi Križan, Andrej Horvat, Anton Vok, Martin Rihtarič, Srečko Kovačec, Marko Karnet, Aleksander Belak, Denis Potrč, Mitja Jelen in Jaka Bojanič.

Rezultati:

Predtekmovanje, skupina C:
KMN Videm - Gostilna pri Maji : Loška dolina 2 0:0
KMN Odranci : KMN Videm - Gostilna pri Maji 1:3
Rozntal Vojnik : KMN Videm - Gostilna pri Maji 0:3

Osmina finala:
KMN Videm - Gostilna pri Maji : Cinkarna 2:1

Četrtfinale:
ŠD Smile Koper : KMN Videm - Gostilna pri Maji 2:2 (4:5) *

Polfinale:
KMN Videm - Gostilna pri Maji : Loška dolina 1 2:0

Finale:
KMN Videm - Gostilna pri Maji : KMN Filovci 1:1 (4:2) *

* - po kazenskih strelih

Vsi rezultati:
- predtekmovanje
- redni del