V Biotermah so se družili člani in simpatizerji stranke DeSUS

S srečanjem je vodstvo želelo pokazati, da so stranki člani in simpatizerji pomembni vedno, ne le v času volitev

Branko Košti, ponedeljek, 22. junij 2015 ob 00:491
Srečanje članov in simpatizerjev stranke DeSUS

Srečanje članov in simpatizerjev stranke DeSUS

Skoraj 200 članov in simpatizerjev stranke DeSUS, se je v soboto, 20. junija, na povabilo Območnega odbora DeSUS Ljutomer, zbralo v restavraciji Hotela Bioterme.

V uvodnem nagovoru je predsednik OO Jože Klemenčič povedal, da se je vodstvu zdelo pošteno povabiti člane in simpatizerje na druženje izven volilnega časa in s tem pokazati, da so za stranko pomembni ves čas in ne le v času volitev. V bodoče je obljubil vsakoletna tovrstna druženja, v kolikor jim bo to dovoljevalo finančno stanje. S srečanjem, je še povedal Klemenčič, želijo počastiti Dan državnosti, se spomniti 70 let začetka 1. svetovne vojne in 500-letnice kmečkih uporov.

Slavnostna govornica, predsednica DU Ljutomer Slavica Sunčič, je večino svojega nagovora posvetila prav Dnevu državnosti, velikim obljubam in pričakovanjem v času osamosvajanja in grenkim razočaranjem, katere doživlja večina državljanov po preteku četrt stoletja. Za njo so spregovorili še gostje, kot prva ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, poslanec in vodja poslanske skupine DeSUS v DZ Franc Jurša, generalni sekretar stanke Branko Simonovič in direktor družbe Segrap Miran Blagovič. Za glasbeno poživitev je poskrbela mlada harmonikarka Katja Vunderl.

Uradnemu delu je sledilo kosilo in veselo druženje.


Več v Politika