Ministrica za kulturo slavnostno odprla KUL-KIŠTO

V okviru kulturnega maratona Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je potekala otvoritev godbenega doma oz. KUL-KIŠTE

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. junij 2015 ob 14:09
Otvoritev KUL-KIŠTE v Ljutomeru

Otvoritev KUL-KIŠTE v Ljutomeru

V ponedeljek, 22. junija, sta Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Občina Ljutomer, v okviru kulturnega maratona Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer pripravila otvoritev godbenega doma oz. KUL-KIŠTE, novega objekta za izvajanje kulturne dejavnosti pri Domu kulture Ljutomer.

Zbrane sta najprej nagovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in direktor JSKD, mag. Igor Teršar. Slavnostna govornica je bila ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je tudi slavnostno odprla objekt.

Nekaj besed je spregovoril še častni občan Občine Ljutomer in predsednik KD Ivan Kaučič Ljutomer, Miroslav Steržaj, kaplan Zoran Car pa je blagoslovil objekt. Ob zvokih Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki bodo godbeni dom tudi uporabljali, so si vsi zbrani lahko ogledali nov kulturni objekt tudi od znotraj. Objekt so prejšnji teden dodatno polepšali tudi dijaki GFML, ki so na zunanji strani narisali barvni grafit ter godbenemu domu nadeli tudi "kul" ime.

Občina Ljutomer je objekt pridobila ob dobrem sodelovanju z ministrico za kulturo, direktorjem JSKD, v.d. generalne sekretarke generalnega sekretariata na Ministrstvu za kulturo Darjo Hrga, ravnateljem Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer Stanislavom Lašičem in županjo Občine Ljutomer ter ob pomoči občanke Darinke Štuhec iz Babincev.

Občina je bila zadolžena za pripravo potrebne dokumentacije in ureditev lokacije, kjer je postavljen montažni objekt, ki ga je zagotovilo Ministrstvo za kulturo. V mesecu aprilu se je pričelo s pripravo prostora za montažni objekt, v mesecu maju pa se je montažni objekt postavil.


Več v Kultura in izobraževanje