Tamburaši Bisernice so proslavili 35 let igranja

V DU Ljutomer so ponosni na svoje tamburaše

Branko Košti, torek, 23. junij 2015 ob 11:31
35 let tamburaške skupine Bisernica DU Ljutomer

35 let tamburaške skupine Bisernica DU Ljutomer

Tamburaška skupina Bisernica, ki deluje v sestavi Društva upokojencev Ljutomer, je v petek, 19. julija, proslavila pomemben jubilej, 35 let delovanja. V Društvu upokojencev so ponosni na svoje tamburaše, zato so jim ob visokem jubileju pripravili slovesnost v  Domu kulture Ljutomer in se jim s tem vsaj simbolično zahvalili za njihov dolgoletni trud, čas in energijo, katero so vložili v glasbeno ustvarjanje.

Posebno zahvalo je predsednica DU Ljutomer Slavica Sunčič izrekla vsem dosedanjim vodjem skupine: ustanovitelju in prvemu vodji Albertu Severju, Martinu Franku, Stanku Kaučiču, Marjanu Kramarju in Marjanu Črešnjovnjaku, kateri tamburaše vodi danes, ter vsem predsednikom DU, kateri so tamburašem ustvarjali optimalne pogoje za njihovo ustvarjanje. Za uspešno dolgoletno delo in številne uspehe, so bili tamburaši pohvale deležni tudi s strani predsednice kulturne komisije pri Pomurski pokrajinski zvezi DU Marjane Škrilec, od katere so prejeli tudi priznanje zveze.

Seveda tamburaši niso praznovali sami, ampak so njihov jubilej polepšali tudi gostje. Pred pričetkom prireditve so za »ogrevanje« poskrbeli godbeniki DU Ljutomer, na odru pa so poleg jubilantov zaigrali in zapeli Lotmerški tamburaši iz Pristave, pevke ženskega pevskega zbora DU Ljutomer, Tamburice od Murice, nekaj dalmatinskega melosa pa so dodali gostje iz Hrvaške, Tamburaški sastav Zrin iz Martina na Muri.

Vodje sodelujočih skupin so iz rok sedanjega vodje »Bisernice« Marjana Črešnjovnjaka in vodje kulturnih sekcij pri DU Ljutomer Milene Studnička prejeli zahvale, uradni del jubilejne prireditve so zaključili s skupno pesmijo vseh nastopajočih.

Sledila je pogostitev v galeriji kulturnega doma, ki seveda ni minila brez zvokov tamburic in pesmi.


Več v Kultura in izobraževanje