Koraki pletejo nevidne poti...

Performans pesnice Manje Šturm Dolinšek v radgonskem Špitalu

Filip Matko, torek, 23. junij 2015 ob 12:02
Performans Manje Šturm Dolinšek

Performans Manje Šturm Dolinšek

V odlično prenovljenih prostorih Špitala v Gornji Radgoni je pesnica Manja Šturm Dolinšek iz Radenec pripravila 19. junija zvečer pravi performans svoje poezije. Kot je v uvodu avtorica sama povedala, je »pobrala rokavico« svoje nadrejene, Norme Bale, ki je direktorica Zavoda Kultprotur v Gornji Radgoni. Le-ta pa je njeno odločitev pozdravila kot odličen izziv za družabno srečanje ob tramincu in poeziji.

Številni znanci in prijatelji, ki so bili vabljeni na večer poezije Manje Šturm Dolinšek, so bili že vnaprej tudi naprošeni, da sodelujejo kot recitatorji njenih pesmi in tako je tudi bilo, kot pravi ena izmed predstavljenih pesmi: »Koraki / pletejo / nevidne poti / od srca do srca / so pesmi /sledi...«. Vsak izmed teh sodelujočih pa je v spomin prejel zapisan tekst ene izmed pesmi na izvezeni zastavici Apolonije.

Sodelavke pesnice Manje Šturm Dolinšek so ob zaključku performansa poezije presenetile z darilom - sadiko hortenzije. Ker o tem cvetju piše v stihih tudi pesnica, je tokrat dobila še dodatno nalogo: hortenzijo je treba posaditi na zelenici pri Špitalu v Gornji Radgoni. In to se je tudi zgodilo, dobrih dvajset minut po zaključku pesniškega večera. Naj torej hortenzija s svojo rastjo nadaljuje nove nevidne poti...


Več v Kultura in izobraževanje