Prvi veliki osnovnošolski šahovski turnir v Ljutomeru

Šahovska sekcija ŠD Radenska Pomgrad Ljutomer je pripravila mednarodni kadetski šahovski turnir

Prlekija-on.net, torek, 23. junij 2015 ob 14:09
Petek, 19. junij 2015, je postal pomemben datum za Šahovsko sekcijo ŠD Radenska Pomgrad Ljutomer. Zabeležili so namreč zaključek prvega šolskega leta dejavnosti sekcije in v Ljutomeru v hotelu Stela pripravili mednarodni kadetski šahovski turnir. Prvoten namen turnirja je bilo druženje mladih iz Murske Sobote in Ljutomera in pregled dela v minulem šolskem letu.

V minulem šolskem letu je šahovski krožek na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer obiskovalo več kot petdeset učencev in učenk, ki so se udeležili regijskih in državnih ekipnih in posamičnih tekmovanj.

Žal so se zaključnega turnirja udeležili le štirje. So pa organizatorje prijetno presenetili s svojo udeležbo mladi šahisti in šahistke iz Murske Sobote, Gornje Radgone in iz Hrvaške. Tako je na turnirju nastopilo 32 šahistov in šahistk, ki so letos obiskovali osnovne šole.

Prvo mesto je osvojil Jaka Meglič, ki je skozi vseh sedem kol pokazal najboljšo igro, drugo mesto pa je zasedel Fabijan Marič Vild, oba iz Murske Sobote. Tretje mesto je pripadlo učencu iz Hrvaške, sicer članu ŠK Grdinovec Krnjak Žankarlu.

Podelili so tudi medalje učencem starim do 12 let. Med njimi je bil najboljši Filip Križanič iz Varaždinskih Toplic, drugi je bil Nejc Hanc iz ŠD Radenska Pomgrad MS, tretje mesto pa je osvojil Aleksander Mihov iz ŠK Grdinovec.

Nagradili so tudi naboljše učenke. Tu je medalja za prvo mesto šla na Hrvaško Martini Heric iz Štrigove, medalji za drugo in tretje mesto pa sta šli v Mursko Soboto k sestrama Kološa Kušej. Boljša je bila Vita in osvojila srebrno medaljo, Jena pa je odšla domov z bronasto.

S skromnimi darili je bilo nagrajeno vseh 32 šahistov in šahistk.  Ljutomerčani so pokazali, da se da organizirati  po številu udeležencev kar soliden šahovski turnir. Želja je, da bi ta turnir postal tradicionalen, največja želja pa, da bi naslednje leto bilo več udeležencev in udeleženk iz Ljutomera. V sekciji upajo, da jim bo v enem letu uspelo vsaj malo šahovsko prebuditi Ljutomer.

Ob tem se zahvaljujejo gostom iz Hrvaške, da so prišli in njihovim šahistom omogočili lepe šahovske dvoboje, prav tako se zahvaljujejo osebju hotela Stela za gostoljublje in upajo, da se bo njihovo sodelovanje nadaljevalo.


Več v Kultura in izobraževanje