Zaključna akademija GFML ob koncu pouka

Ravnatelj GFML Zvonko Kustec, je ob tej priložnosti podelil priznanja za dosežke 120 dijakom

Prlekija-on.net, sreda, 24. junij 2015 ob 21:41
Zaključna akademija GFML

Zaključna akademija GFML

V dvorani Športno-izobraževalnega centra v Ljutomeru so v sredo, 24. junija, pripravili zaključno akademijo ob koncu pouka na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Poleg dijakov, celotnega kolektiva zaposlenih na GFML in staršev so akademiji prisostvovali pomočnica direktorja Inštituta Jožef Stefan v Ljubljani, Romana Jordan, predstojnica soboške enote Zavoda republike Slovenije za šolstvo, Irena Kumer, in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

»Toliko zanimivih stvari vidite okrog sebe in se ne morete odločiti, kaj vas bolj ali manj pritegne. Malo je namreč srečnežev, ki že od malih nog vedo, kaj bi počeli v poklicnem življenju. A naj vas ne skrbi. Pehar sreče na osebo se ne deli. Četudi se boste v vašem poklicnem življenju razvijali preko več področij in odgovornosti, se na posameznih delih poti nekoliko iskali, kdaj malo zašli, je vse to nihanje okrog vašega bistva, lastnega jaza. Pestrost ne duši, temveč poživlja. Zato le pogumno na poti iskanja. Različnost interesov naj vas spodbudi k preizkušanju in globljemu spoznavanju, ki preseže površinskost sedanje informacijske družbe,« je v nagovoru dijakom dejala Jordanova.

Dijaki GFML so ob tem prejeli spričevala. »Vesel sem, da so prvi letniki v gimnazijskem programu skoraj 99-odstotno uspešni, drugi in tretji letniki pa skoraj 96-odstotno. Tudi v programu predšolske vzgoje je učni uspeh ob koncu pouka zadovoljiv, saj so tudi ti dijaki nad 90-odstotno uspešni. Rezultati četrtih letnikov ob koncu pouka so že skoraj zgodovina in vsi smo v pričakovanju ponedeljka, 13. julija, ko bodo znani rezultati mature,« je postregel s podatki ravnatelj GFML Zvonko Kustec, ki je ob tej priložnosti na zaključni akademiji podelil priznanja za dosežke 120 dijakom.

Že četrto leto zapored so bile podeljene tudi diplome za uspešno opravljen DSD (nemška jezikovna diploma) izpit. Blizu 30 dijakom sta diplome podelila strokovni sodelavec za DSD v Sloveniji, Reinhard Zühlke, in referentka za kulturo z nemškega veleposlaništva v Sloveniji, Lena Handwerk.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje