Na območju Središča ob Dravi naj bi ugrabljali pse za pasje borbe

Na Policijski postaji Ormož do sedaj niso prejeli nobene prijave, da bi komu ukradli domačo žival, je pa policistom znana ta informacija

Prlekija-on.net, petek, 26. junij 2015 ob 12:233
Plakat, ki opozarja na nevarnost

Plakat, ki opozarja na nevarnost

Na družbenih omrežjih se je v minulih dneh pojavil zapis, da naj bi na območju občine Središče ob Dravi, v zadnjih tednih opažen sumljiv kombi tujih registrskih oznak, ki se ga povezuje z množičnim izginjanjem domačih živali.

Sumljive kombije so opazili v Središču ob Dravi, Obrežu in Godenincih, po pričevanju domačinov pa naj bi ugrabljali domače živali. Ugrabljene muce naj bi med drugim uporabljali kot vabe za pse, ki jih nato prav tako ugrabijo. Pse naj bi uporabljali tudi za namene pasjih borb.

Zapis na Facebook-u ter plakati pozivajo vse, ki bi opazili kakršnokoli sumljivo početje, da to sporočijo Društvu za zaščito živali P.A.W. na tel št. 031 292 449 ali policiji.

Celoten zapis:
"Na območju občine Središče ob Dravi je bil v zadnjih 2 tednih večkrat opažen sumljiv kombi (po vsej verjetnosti gre za več kombijev), hrvaških ali madžarskih registrskih tablic, ki se ga povezuje z množičnim izginjanjem domačih živali (muce, psi, kokoši).
Živali kruto pokončajo iz različnih razlogov.

Opaženi kombiji so zelene, bele, sive ali rumene barve.

Na območju naše občine je bil največkrat opažen v samem naselju Središče ob Dravi ter v Godenincih (glede na obvestila občanov).
Po vsej verjetnosti sumljivo vozilo prečka zeleno mejo blizu mejnega prehoda Presika (možne so tudi gozdne, kmetijske poti v bližini Koga).

Bodite pozorni na vsa kombinirana vozila tujih oznak (opažene so bile tudi tablice narejene iz kartona), ki se zvečer počasi vozijo zlasti po stranskih cestah.

Prosimo, da v kolikor opazite kakršnokoli sumljivo početje oz. vozilo, ki ustreza opisu zgoraj, takoj obvestite Društvo za zaščito živali P.A.W. na tel št. 031 292 449 ali policijo!

Policiji lahko največ pomagajo informacije glede samega opisa kombija ter registrske tablice.

Zaščitite svoje živali, predvsem zvečer oz. ponoči ter ko ste zdoma!"

Policistom informacija znana, a še prijav o ukradenih živalih niso prejeli
Glede te zadeve, smo se obrnili tudi na policijo, kjer nam je Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor povedal, da na Policijski postaji Ormož do sedaj niso prejeli nobene prijave, da bi komu ukradli domačo žival, je pa policistom znana ta informacija. "Policisti na terenu so seznanjeni z opisom domnevnega vozila, ki se omenja v zvezi s tem, vendar ga do sedaj še niso nikjer opazili", nam je ob tem povedal Šadl ter dodal, da naj si morebitni oškodovanci in priče dogodka, zapomnijo čim več podrobnosti: "Kot to s plakati poziva društvo, ki se na tem območju ukvarja z zaščito živali, je prav, da morebitni oškodovanci ali priče dogodka, če do njega pride, o tem takoj obvestijo policijo na telefonsko številko 113. Policistom bo zelo prav prišlo, če si bodo ljudje zapisali registrsko številko vozila, znamko, tip in barvo vozila, si morebiti zapomnili opis oseb v vozilu in seveda policistom zaupali smer, kamor je vozilo odpeljalo".


Več v Črna kronika