Slovesnost ob dnevu državnosti v DSO Gornja Radgona

V čast prazniku so odprli dve razstavi likovnih del

Branko Košti, sobota, 27. junij 2015 ob 15:06
Dan državnosti v DSO Gornja Radgona

Dan državnosti v DSO Gornja Radgona

Že od začetka delovanja Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, stanovalci in zaposleni vsako leto s posebno svečanostjo obeležijo dan državnosti. Tudi letos so pripravili proslavo, na katero so povabili svojce in ostale Radgončane, kateri radi obiskujejo prireditve v DSO.

Direktor DSO GR Marjan Žula je v uvodnem govoru Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, predstavil kot temeljni dokument slovenske osamosvojitve, kateri je vsem državljanom, med drugim, zagotavljal tudi varstvo človekovih pravic. "Žal vse stvari niso stekle v smer, ki je bila tedaj začrtana in marsikdo je v bistvu razočaran nad dogajanji, ki smo jim priča. Sanje so bile malce drugačne in pričakovanja večine Slovencev se niso izpolnila. Pa vendar je treba gledati v prihodnost z optimizmom in upati na boljše čase", je dejal direktor Žula, ki je celotno prireditev tudi moderiral.

Za skoraj uro trajajoči kulturni program so poskrbeli člani kulturnih sekcij DU iz Ljutomera. Nekaj ljudskih pesmi so zapeli ljudski pevci, katere vodi Stanko Vreča, člani folklorne skupine so zaplesali stare štajerske plese. Ob  koncu so gostje skupaj s stanovalci zapeli in zaplesali.

V počastitev dneva državnosti so v DSO odprli dve razstavi, in sicer so razstavili dela, ustvarjena na mini likovni koloniji v organizaciji Likovnega društva G. Radgona in razstavo članice likovne sekcije Angela Besednjaka iz Maribora, Tjaše Steiner.


Več v Kultura in izobraževanje