Člani Rdečega križa KS Šalinci, Krištanci, Grlava so se družili

Tradicionalno srečanje zbližuje krajane in krepi vezi med njimi

Prlekija-on.net, nedelja, 28. junij 2015 ob 14:06
Druženje članov RK KS Šalinci, Krištanci, Grlava

Druženje članov RK KS Šalinci, Krištanci, Grlava

Sobota, 27. junija, je bil dan, ko so si člani organizacije Rdečega križa krajevne skupnosti Šalinci, Krištanci, Grlava vzeli za druženje. Že zjutraj so se s kolesi podali na pot proti Muri, z brodom prešli na Prekmursko stran in se z drugim nekaj niže vrnili v Prlekijo.

Soparno vreme je narekovalo nekaj postankov, da se poteši žeja in prepreči nevarna dehidracija. Nizek vodostaj Mure in nasedli brod, pa je malo popestril pot in podaljšal čas povratka. Zbor po povratku je bil pri »nekulturnem« razpadlem domu v Krištancih, spomeniku neodgovornega ravnanja s skupno imovino.

Preverjeni požrtvovalni člani, vešči peke, kuhe in strežbe so vse udeležence oskrbeli z okusno hrano iz roštilja in friteze ob različno pripravljeni zelenjavi. Seveda ni manjkala domača kapljica in nealkoholna pijača za otroke in abstinente. Tudi nenadni močan dež, ki kar ni hotel pojenjati, ni pokvaril prijetnega razpoloženja, je pa prekinil igro na igrišču.

Tradicionalno srečanje vsekakor zbližuje krajane in krepi vezi med njimi in kot bi rekel moj prijatelj: »bog vam ohrani te lepe navade«!

Janče Gartner


Več v Družabno